Skip to main content
Sötsur blomkål
Sötsur blomkål

Sötsur blomkål

med grönsaksris och saltade jordnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll ska vi laga en massa gott. Vi steker blomkål, och låter den sen sjuda i en ljuvlig sötsur sås med vitlök, ingefära, sweet chilisås och sojasås. Härliga tillbehör är fluffigt basmatiris som vi blandar med picklade grönsaker, och knapriga jordnötter som vi strör över härligheterna.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

150

Strimlad salladsmix

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

150

Basmatiris

40

Sweet chilisås

1

Salladslök

50

Sojasås

20

Saltade jordnötter

25

Vitvinsvinäger

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Vetemjöl (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

1

Socker (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)627 kcal
Energi (kJ)2622 kJ
Fett18.5 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater92.5 g
varav socker24.9 g
Protein17.3 g
Salt6 g

Köksredskap

Kastrull
Stor stekpanna

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Grovhacka jordnötter. 

Förbered blomkål
3

Blanda blomkål, olivolja [1 msk | 2 msk], salt, peppar och vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Pickla grönsaker
4

Blanda vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor skål.

Rör i salladsmix och krydda med salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek blomkål i 3-4 min, tills lätt brynt.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, ingefära, paprika och vit salladslök. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl], och sjud i 2-4 min, tills såsen har tjocknat.

Servera
6

Blanda färdigt ris med picklade grönsaker, och lägg upp på tallrikar. 

Toppa med blomkål och sås. 

Garnera med grön salladslök och hackade jordnötter.