Sötsur blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötsur blomkål

Sötsur blomkål

med grönsaksris och saltade jordnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll ska vi laga en massa gott. Vi steker blomkål, och låter den sen sjuda i en ljuvlig sötsur sås med vitlök, ingefära, sweet chilisås och sojasås. Härliga tillbehör är fluffigt basmatiris som vi blandar med picklade grönsaker, och knapriga jordnötter som vi strör över härligheterna.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

150

Basmatiris

40

Sweet chilisås

1

Salladslök

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Vetemjöl (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

1

Socker (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)627 kcal
Energi (kJ)2622 kJ
Fett18.5 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater92.5 g
varav socker24.9 g
Protein17.3 g
Salt6 g

Köksredskap

Kastrull
Stor stekpanna

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Grovhacka jordnötter. 

Förbered blomkål
3

Blanda blomkål, olivolja [1 msk | 2 msk], salt, peppar och vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Pickla grönsaker
4

Blanda vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor skål.

Rör i salladsmix och krydda med salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek blomkål i 3-4 min, tills lätt brynt.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, ingefära, paprika och vit salladslök. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl], och sjud i 2-4 min, tills såsen har tjocknat.

Servera
6

Blanda färdigt ris med picklade grönsaker, och lägg upp på tallrikar. 

Toppa med blomkål och sås. 

Garnera med grön salladslök och hackade jordnötter.