
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll ska vi laga en massa gott. Vi steker blomkål, och låter den sen sjuda i en ljuvlig sötsur sås med vitlök, ingefära, sweet chilisås och sojasås. Härliga tillbehör är fluffigt basmatiris som vi blandar med picklade grönsaker, och knapriga jordnötter som vi strör över härligheterna.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275
Blomkål
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
150
Basmatiris
40
Sweet chilisås
1
Salladslök
50
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Paprika
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Vetemjöl (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
1
Socker (steg 4)
1
Vatten (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Grovhacka jordnötter.

Blanda blomkål, olivolja [1 msk | 2 msk], salt, peppar och vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Blanda vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor skål.
Rör i salladsmix och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek blomkål i 3-4 min, tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, ingefära, paprika och vit salladslök. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 dl | 2 dl], och sjud i 2-4 min, tills såsen har tjocknat.

Blanda färdigt ris med picklade grönsaker, och lägg upp på tallrikar.
Toppa med blomkål och sås.
Garnera med grön salladslök och hackade jordnötter.