Krämig blomkåls- och potatiscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig blomkåls- och potatiscurry

Krämig blomkåls- och potatiscurry

med färsk koriander och varmt vitlöksnaan

Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, frestande vitlöksnaan.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Selleri
Mjölk
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

2

Tomat

300

Potatis

1

Chiliflakes

2

Spiskummin, malen

4

Milda Mahal

4

Curry-on

200

Kokosmjölk

½

Tomatpuré

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Koriander

2

Naanbröd

(Innehåller Mjölk, Gluten Kan innehålla Mjölk, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 3)

1

Smör (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

1

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)924 kcal
Energi (kJ)3867 kJ
Fett45.3 g
varav mättat26 g
Kolhydrater103.58 g
varav socker18.8 g
Protein4.5 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram smör* så det blir rumstempererat. Skär blomkål i små buketter. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Rosta blomkål
2

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är gyllene och mjuk.

Stek potatis
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] och smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili flakes, spiskummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka curry
4

Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré [1/2 burk, 2P], tomat, vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Krydda med salt* och peppar*. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatisen är väldigt mjuk.

Värm vitlöksnaan
5

Finhacka hälften av korianderbladen. Mosa smör* [1 msk | 2 msk], hackad koriander och resterande vitlök i en skål med en gaffel. Krydda med salt* och peppar*. Packa in naanbröd i folie och värm dem i ugnen i 4-5 min, tills genomvarma. Pensla de varma naanbröden med vitlökssmör.

Servera
6

Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med vitlöksnaan och korianderblad.