HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Blomkåls Och Potatiscurry
topBanner
Krämig blomkåls- och potatiscurry

Krämig blomkåls- och potatiscurry

med färsk koriander och varmt vitlöksnaan

Ikväll lagar vi en underbart matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, chili, kummin, vitlök, och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma, frestande vitlöksnaan.

Taggar:VegetariskStark
Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

275 g

Blomkål

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

2 st

Tomat

300 g

Potatis

1 g

Chili flakes

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Milda Mahal

4 g

Gult currypulver

(Kan innehållasulfiter)

200 ml

Kokosmjölk

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Naanbröd

(Innehållergluten, mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt* (steg 3)

½ msk

Olivolja* (steg 3)

1 msk

Smör* (steg 3)

1 dl

Vatten* (steg 4)

1 msk

Smör* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3866.853 kJ
Energi (kcal)924.2 kcal
Fett45.356 g
varav mättat26 g
Kolhydrater103.5762 g
varav socker18.8 g
Protein20.5275 g
Salt4.5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram smör* så det blir rumstempererat. Skär blomkål i bitar lagom att äta. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära (oskalad) fint. Grovhacka tomat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

2

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkål är gyllene och mjuk.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk]  och en klick smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och sätt lock på. Stek i 5-6 min tills helt mjuk, rör då och då. Tillsätt ingefära, chili, kummin, Milda Mahal, potatis, Curry-on och hälften av vitlöken, och stek i 1 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré [1/2 unit,  2p], krossade tomater, vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Krydda med salt* och peppar*. Koka under lock på medelhög värme i 13-15 min, tills potatis är väldigt mjuk.

5

Finhacka hälften av korianderbladen. Mosa smör* [1 msk | 2 msk], hackad koriander och resterande vitlök i en skål med en gaffel. Krydda smör med salt* och peppar*. Packa in naanbröd i folie och värm dem i ugnen i 4-5 min, tills genomvarma. Pensla de varma naanbröden med vitlökssmör.

6

Rör i färdig blomkål i curryn. Lägg upp curry i skålar och servera med vitlöksnaan och korianderblad.