HelloFresh
Blomkålstaco

Blomkålstaco

med avokadoröra, krispiga bönor och salsa

Ta tacofredag till nästa nivå med våra vegetariska blomkålstacos vars avokadoröra smeker så lent mot dina helgväntande smaklökar att du nästan somnar till vågskvalpet från den kilometerlånga sandstranden i Tulum. Vakna med en tropisk orkan av korianderångande salsa och avnjut med en gnutta lime.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

225 g

Blomkål

1 paket

Hello Mexico kryddmix

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ st

Rödlök

200 g

Körsbärstomater

1 påse

Koriander

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Avokado

½ st

Vitlöksklyfta

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

15 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3264 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett30 g
varav mättat10 g
Kolhydrater93 g
varav socker11 g
Kostfiber17 g
Protein26 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Häll av svarta bönor i en sil.

Dela blomkål [1/2 st, 2 pers] i små buketter.

2

Placera svarta bönor och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Hello Mexico kryddmixen och panko. 

Blanda och sprid grönsakerna jämnt. Dela smör i tunna skivor och placera dessa ovanpå bönorna och blomkålen. Krydda med salt och peppar*. Baka i ugnen i ca 20 min.

3

Skiva rödlök tunt.

Finhacka körsbärstomater och koriander.

4

Blanda rödlök [1/2 st för 2 pers], tomat och koriander tillsammans med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en skål - detta är er salsa.

5

Pressa vitlöksklyfta [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. 

Mosa avokado med vitlök och gräddfil [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med juicen från 1-2 st limeklyfta, en nypa salt och peppar

Placera tortillabrödet på ett ugnsgaller och värm upp i ugnen, 1-2 min.

6

Servera tacos fullproppade med krispiga bönor och blomkål. Toppa med tomatsalsa och guacamole. Smaksätt med limejuice.

TIPS: Strö över kvarvarande panko från bakplåten.

Smaklig måltid!