topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Morot

2

Salladslök

1

Gurka

10

Sesamfrön

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

275

Blomkål

1

Chili flakes

25

Ketchup

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)755 kcal
Energi (kJ)3160 kJ
Fett32.75 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater94.38 g
varav socker12.9 g
Protein16.58 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt* och hälften av ketchupen i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Koka vitlöksris
2

Pressa eller finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Skölj och grovhacka spenat. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.

Blanda bang bang-majo
4

Blanda sesamfrön, sojasås, majonnäs, en generös nypa chili flakes och resterande ketchup i en skål.

Woka grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten sloknat, 1-2 min.

Servera
6

Fördela vitlöksris och wokade grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med krispig pankoblomkål och gurka. Ringla över bang bang-majo och garnera med den gröna salladslöken.