topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med fylligt vitlöksris och söt mangosalsa

Ikväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

150

Jasminris

550

Blomkål

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Mango

1

Salladslök

1

Mynta & koriander

1

Ekologisk lime

150

Förskuren spetskål

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2676 kJ
Fett17.92 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater96.56 g
varav socker31.2 g
Protein16.01 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär blomkål i 3 cm stora buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills gyllene, 20-25 min.

Koka ris
2

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered frukt & grönt
3

Skala och skär mango på längden en bit från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Finhacka mynta och koriander.

Massera kål
4

Blanda spetskål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en skål och massera med händerna i 30 s.

Blanda mangosalsa
5

Blanda ner sojasås [1/2 paket, 2P], mango, salladslök, limezest, en generös skvätt limejuice, hälften av koriander och hälften av myntan med spetskålen.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris och mangosalsa i skålar och toppa med asiatisk blomkål. Garnera med resterande koriander och resterande mynta. Servera med srirachamajonnäs och limeklyftor att pressa över.