HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Blomkål
topBanner
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med fylligt vitlöksris och söt mangosalsa

Ikväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesamsojasulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Mango

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Ekologisk lime

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2675.5842 kJ
Energi (kcal)639.48 kcal
Fett17.9223 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater96.5631 g
varav socker31.2 g
Protein16.0127 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär blomkål i 3 cm stora buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills gyllene, 20-25 min.

2

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

3

Skala och skär mango på längden en bit från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Finhacka mynta och koriander.

4

Blanda spetskål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en skål och massera med händerna i 30 s.

5

Blanda ner sojasås [1/2 paket, 2P], mango, salladslök, limezest, en generös skvätt limejuice, hälften av koriander och hälften av myntan med spetskålen.

6

Lägg upp vitlöksris och mangosalsa i skålar och toppa med asiatisk blomkål. Garnera med resterande koriander och resterande mynta. Servera med srirachamajonnäs och limeklyftor att pressa över.