
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll är det USA som står för den kulinariska inspirationen när vi lagar grön mat med amerikanska smaker. Vi panerar blomkål och ugnsrostar den gyllene innan vi vänder den i en ”buffalo”-sås på smör, honung, sriracha och ketchup. Krispiga pommes, sallad toppad med citronsyltad rödlök och hyvlad ost, och ranchdressing med gräddfil och gräslök blir perfekta tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275 g
Blomkål
4 g
Rökt paprikapulver
25 g
Honung
20 g
Sriracha
1 paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Sallad
½ st
Lök
½ st
Citrusfrukt
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
4 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Ketchup (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.
Blanda mjöl [4 msk | 8 msk], rökt paprikapulver, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till en tjock smet i en stor skål. Vänd blomkål i smeten.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla olivolja på pappret. Placera blomkål på plåten och ringla över olivolja igen.
Rosta i 15–20 min, vänd efter halva tiden, tills lätt gyllene.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för tjock.

Under tiden, skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd lök i lag och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Finhacka gräslök, och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skär sallad i kvartar på längden.

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rör ner honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [1 msk | 2 msk] och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Vänd blomkål i kastrullen med buffalosås precis innan servering.

Lägg upp blomkål, pommes och salladsklyftor på tallrikar.
Toppa sallad med syltad lök, ranchdressing och hyvlad ost.
Servera med resterande ranchdressing.

