Vegetarisk Tikka Masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med frisk koriander och söt aprikoschutney

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fylld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat och grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt och syrlig aprikoschutney!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

2

Tomat

275

Blomkål

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Tomatpuré

30

Tikka masala

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½

Röd chili

1

Koriander

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

150

Basmati vildris

4

Grönsaksbuljong

½

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)594 kcal
Energi (kJ)2483 kJ
Fett17.56 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater86.59 g
varav socker23.1 g
Protein17.27 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras.

Stek lök
2

Finhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 2-3 min. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Grovhacka tomat. Skär lime i klyftor. Skölj spenat. 

Stek grönsaker
3

Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i 3-4 min, eller tills den börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat och stek i ytterligare 2-3 min. Grovhacka koriander. 

Koka tikka masala
4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], tikka masala och hälften av koriandern till stekpannan. Stek under omrörning, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och en generös skvätt limejuice, och smaka av med salt* och peppar*. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är lagom mjuk. TIPS: Smaka på blomkålen efter några minuter för att kontrollera konsistensen.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. 

Servera
6

Lägg upp ris och tikka masala i skålar. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med aprikoschutney och resterande limeklyftor.