HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Tikka Masala
topBanner
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med frisk koriander och söt aprikoschutney

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fylld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat och grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt och syrlig aprikoschutney!

Taggar:VegetariskSnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölksenapselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

2 st

Tomat

275 g

Blomkål

60 g

Spenat

½ burk

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

½ st

Chili

1 portionspåse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehållersenap)

150 g

Basmati vildris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2483.2983 kJ
Energi (kcal)593.5225 kcal
Fett17.6219 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater86.5944 g
varav socker23.1 g
Protein17.2663 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras.

2

Finhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 2-3 min. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Grovhacka tomat. Skär lime i klyftor. Skölj spenat. 

3

Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i 3-4 min, eller tills den börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat och stek i ytterligare 2-3 min. Grovhacka koriander. 

4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], tikka masala och hälften av koriandern till stekpannan. Stek under omrörning, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och en generös skvätt limejuice, och smaka av med salt* och peppar*. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är lagom mjuk. TIPS: Smaka på blomkålen efter några minuter för att kontrollera konsistensen.

5

Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. 

6

Lägg upp ris och tikka masala i skålar. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med aprikoschutney och resterande limeklyftor.