HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanzanellasallad
topBanner
Panzanellasallad

Panzanellasallad

med rostad pumpa, kokt ägg och grekisk salladsost (Obs! Ägg är en skafferivara!)

Är ni trötta på potatis, ris och pasta? Då har vi skapat det perfekta receptet för er, nämligen en underbar panzanellasallad, som mättar genom att innehålla krispiga brödkrutonger, blandade med butternutpumpa, tomat, paprika, rödlök & balsamvinäger. Den festliga salladen toppas med mjukkokta ägg, smulad grekisk salladsost och vackra basilikablad.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

½ st

Butternutpumpa

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

2 st

Tomat

40 g

Rucola

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)570.755 kcal
Energi (kJ)2388.0388 kJ
Fett26.646 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater58.0086 g
varav socker14.8 g
Protein23.4055 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Dela butternutpumpa [1/2 st, 2P] på längden, gröp ur kärnorna, och tärna den i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Koka upp en liten kastrull med vatten*. Koka ägg* [2 st | 4 st] i 7-8 min för mjukkokt. Häll av vattnet och skölj ägg* i kallt vatten. Skala och halvera dem, och ställ sen åt sidan på en tallrik.

3

Dela bröd i små bitar, och placera dem i en medelstor skål. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. När grönsaker har rostat i 20 min, flytta dem så de fyller halva plåten, och lägg brödbitarna på andra halvan av plåten. Rosta i ugnen i ytterligare 5-8 min.

4

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka basilika (spara några blad till garnering). Blanda tomat, basilika, vitlök, balsamvinäger och smaka av med salt* och peppar*. Ringla även över en skvätt olivolja* om du önskar.

5

Skölj rucola. Tillsätt rostade grönsaker till salladsskålen och blanda väl. Tillsätt krutonger och rucola precis innan servering, så de inte blir för mjuka. TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.

6

Lägg upp sallad på tallrikar. Toppa med kokt ägg och basilikablad . Smula över grekisk salladsost.