Ravioli med spenat och ricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli med spenat och ricotta

Ravioli med spenat och ricotta

honungsrostad pumpa och timjansmör

Gör dig redo för en smakfest som gör livet värt att leva! Detta enkla pastarecept tar fram det bästa hos varje ingrediens, och det är förvånande att man kan få så mycket smak av bara 9 ingredienser. Du hör ju själv hur gott; ravioli fylld med spenat och ricotta - som i sig är riktigt goda munsbitar - serveras med aromatiskt brynt vitlöks- och timjansmör, smekande len honungsrostad butternutpumpa, salladsost och knapriga hasselnötter. Gott, eller hur?!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

75

Grekisk salladsost

1

Timjan

½

Butternutpumpa

30

Spenat

1

Vitlöksklyfta

250

Ravioli med ricotta och spenat

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)239 kcal
Energi (kJ)1000 kJ
Fett23.55 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater5.41 g
varav socker5.3 g
Protein1.56 g
Salt0.1 g

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min tills bitarna är mjuka.

Förbered råvaror
2

Finhacka timjan. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka hasselnötter.

Koka ravioli
3

Koka upp en stor kastrull med vatten* när det återstår ca 10 min av pumpans tillagningstid. Tillsätt ravioli och koka i 3-4 min eller tills al dente.

Bryn timjansmör
4

Smält smöret* tillsammans med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Tillsätt timjan och vitlök när smöret har smält. Fräs i 1-2 min tills doftande och smöret har brynts.

Tillsätt pumpa
5

Häll av pastavattnet och blanda raviolin i med timjansmöret. Tillsätt spenat och pumpa och blanda väl. Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela ravioli med timjansmör, spenat och honungsrostad pumpa mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och garnera med hasselnötter.