Gör dig redo för en smakfest som gör livet värt att leva! Detta enkla pastarecept tar fram det bästa hos varje ingrediens, och det är förvånande att man kan få så mycket smak av bara 9 ingredienser. Du hör ju själv hur gott; ravioli fylld med spenat och ricotta - som i sig är riktigt goda munsbitar - serveras med aromatiskt brynt vitlöks- och timjansmör, smekande len honungsrostad butternutpumpa, salladsost och knapriga hasselnötter. Gott, eller hur?!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Honung
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
75
Grekisk salladsost
1
Timjan
½
Butternutpumpa
30
Spenat
1
Vitlöksklyfta
250
Ravioli med ricotta och spenat
2.67
Smör
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min tills bitarna är mjuka.
Finhacka timjan. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka hasselnötter.
Koka upp en stor kastrull med vatten* när det återstår ca 10 min av pumpans tillagningstid. Tillsätt ravioli och koka i 3-4 min eller tills al dente.
Smält smöret* tillsammans med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Tillsätt timjan och vitlök när smöret har smält. Fräs i 1-2 min tills doftande och smöret har brynts.
Häll av pastavattnet och blanda raviolin i med timjansmöret. Tillsätt spenat och pumpa och blanda väl. Smaksätt med salt* och peppar*.
Fördela ravioli med timjansmör, spenat och honungsrostad pumpa mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och garnera med hasselnötter.