Italiensk Panzanellasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk Panzanellasallad

Italiensk Panzanellasallad

med rostad butternutpumpa och mjukkokt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara!)

Är ni trötta på potatis, ris och pasta? Då har vi skapat det perfekta receptet för er, nämligen en underbar panzanellasallad, som mättar genom att innehålla krispiga brödkrutonger, blandade med rostad butternutpumpa, tomat, paprika, rödlök & balsamvinäger. Den festliga salladen toppas med mjukkokta ägg, smulad grekisk salladsost och vackra basilikablad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

½

Butternutpumpa

1

Rödlök

1

Paprika

2

Tomat

40

Rucola

1

Vitlöksklyfta

1

Basilika

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)571 kcal
Energi (kJ)2388 kJ
Fett26.65 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater58.01 g
varav socker14.8 g
Protein23.41 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Dela butternutpumpa [1/2 st, 2P] på längden, gröp ur kärnorna, och tärna i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Koka ägg
2

Koka upp en liten kastrull med vatten*. Koka ägg* [2 st | 4 st] i 7-8 min för mjukkokt. Häll av vattnet och skölj ägg* i kallt vatten. Skala och halvera dem, och ställ sen åt sidan på en tallrik.

Rosta krutonger & grönsaker
3

Dela bröd i små bitar och placera dem i en medelstor skål. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Flytta grönsakerna till ena halvan av plåten när de har rostat i 20 min. Placera sedan brödbitarna på den andra halvan. Rosta i ugnen i ytterligare 5-8 min.

Blanda sallad
4

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka basilika (spara några blad till garnering). Blanda tomat, basilika, vitlök och balsamvinäger i en stor salladsskål. Smaka av med salt* och peppar. Ringla även över en skvätt olivolja* om du önskar.

Tillsätt rostade grönsaker
5

Skölj rucola. Tillsätt rostade grönsaker till salladsskålen och blanda väl. Tillsätt krutonger och rucola precis innan servering, så de inte blir för mjuka. TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.

Servera
6

Lägg upp sallad på tallrikar. Toppa med kokt ägg och basilikablad . Smula över grekisk salladsost.