HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Panzanellasallad
topBanner
Italiensk Panzanellasallad

Italiensk Panzanellasallad

med rostad butternutpumpa och mjukkokt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara!)

Är ni trötta på potatis, ris och pasta? Då har vi skapat det perfekta receptet för er, nämligen en underbar panzanellasallad, som mättar genom att innehålla krispiga brödkrutonger, blandade med rostad butternutpumpa, tomat, paprika, rödlök & balsamvinäger. Den festliga salladen toppas med mjukkokta ägg, smulad grekisk salladsost och vackra basilikablad.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensulfiterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

2 st

Tomat

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ st

Butternutpumpa

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 portionspåse

Basilika

40 g

Rucola

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2388.0388 kJ
Energi (kcal)570.755 kcal
Fett26.646 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater58.0086 g
varav socker14.8 g
Protein23.4055 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Dela butternutpumpa [1/2 st, 2P] på längden, gröp ur kärnorna, och tärna i 2 cm stora bitar. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Koka upp en liten kastrull med vatten*. Koka ägg* [2 st | 4 st] i 7-8 min för mjukkokt. Häll av vattnet och skölj ägg* i kallt vatten. Skala och halvera dem, och ställ sen åt sidan på en tallrik.

3

Dela bröd i små bitar och placera dem i en medelstor skål. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Flytta grönsakerna till ena halvan av plåten när de har rostat i 20 min. Placera sedan brödbitarna på den andra halvan. Rosta i ugnen i ytterligare 5-8 min.

4

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka basilika (spara några blad till garnering). Blanda tomat, basilika, vitlök och balsamvinäger i en stor salladsskål. Smaka av med salt* och peppar. Ringla även över en skvätt olivolja* om du önskar.

5

Skölj rucola. Tillsätt rostade grönsaker till salladsskålen och blanda väl. Tillsätt krutonger och rucola precis innan servering, så de inte blir för mjuka. TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.

6

Lägg upp sallad på tallrikar. Toppa med kokt ägg och basilikablad . Smula över grekisk salladsost.