HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBlomkål Och Pumpabowl
topBanner
Blomkål- och pumpabowl

Blomkål- och pumpabowl

med mynta och bulgur

Lassa gaffeln med de 5 grundsmakerna och njut av hur utomordentligt god vegetarisk mat kan vara. Denna fräscha bowl gör du snabbt och enkelt med ugnsrostad pumpa och blomkål, fluffig bulgur och picklad lök. Myntasås, pumpakärnor och sallad ger det lilla extra, och på bara ett kick har du en färgstark och gastronomisk upplevelse framför dig.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nötterselleriglutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Pumpakärnor

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

4 g

Butternutpumpa

85 g

Blomkål

25 ml

Baharat kryddmix

3 dl

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Bulgur

(Innehållergluten)

Rödlök

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Citron

Spenat

Gurka

Mynta

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)212 kcal
Energi (kJ)885 kJ
Fett5.29 g
varav mättat1 g
Kolhydrater28.9 g
varav socker0.5 g
Protein7.79 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200° C varmluft. Kärna ur och skär pumpan i klyftor (skalning är frivilligt). Dela blomkål [200 g, 2 pers | 400 g, 4 pers] i små buketter. Lägg pumpabitar och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över baharat kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min, eller tills du är redo att servera.

3

Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa salt* och socker* i en skål. Dela rödlökskivorna och rör ner dem i lagen. Ställ åt sidan tills servering.

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka spenat. Grovhacka gurka. Grovhacka myntabladen. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice och hälften av myntan i en skål. Fluffa upp bulgurn med en gaffel när den är färdig. Blanda sedan ner citronzest och spenat. Häll av lagen från den picklade löken.

6

Fördela bulgur, ugnsrostade grönsaker, gurka och picklad lök mellan era skålar. Klicka över myntadressing och garnera med pumpakärnor och återstående mynta. Servera med citronklyftor vid sidan av.