Blomkål- och pumpabowl

Blomkål- och pumpabowl

med mynta och bulgur

Lassa gaffeln med de 5 grundsmakerna och njut av hur utomordentligt god vegetarisk mat kan vara. Denna fräscha bowl gör du snabbt och enkelt med ugnsrostad pumpa och blomkål, fluffig bulgur och picklad lök. Myntasås, pumpakärnor och sallad ger det lilla extra, och på bara ett kick har du en färgstark och gastronomisk upplevelse framför dig.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Butternutpumpa

1 st

Blomkål

4 g

Baharat kryddmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Citron

1 påse

Spenat

1 st

Gurka

1 påse

Mynta

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

20 g

Pumpafrön

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1923 kJ
Energi (kcal)460 kcal
Fett11 g
varav mättat4 g
Kolhydrater59 g
varav socker16 g
Kostfiber17 g
Protein17 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200° C varmluft.

Kärna ur och skär pumpan i klyftor (skalning är frivilligt). Dela blomkål [200 g, 2 pers | 400 g, 4 pers] i små buketter.

Lägg pumpabitar och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över baharat kryddmix, en nypa salt och peppar*.

Blanda runt väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min, eller tills du är redo att servera.

3

Skiva rödlök tunt.Blanda vitvinsvinäger, vatten [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa salt och socker* i en skål.

Dela rödlökskivorna och rör ner dem i lagen. Ställ åt sidan tills servering.

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Grovhacka spenat.

Grovhacka gurka.

Grovhacka myntabladen.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice och hälften av myntan i en skål.

Fluffa upp bulgurn med en gaffel när den är färdig.

Blanda sedan ner citronzest och spenat. Häll av lagen från den picklade löken.

6

Fördela bulgur, ugnsrostade grönsaker, gurka och picklad lök mellan era skålar.

Klicka över myntadressing och garnera med pumpakärnor och återstående mynta. Servera med citronklyftor vid sidan av.