Blomkål- och pumpabowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkål- och pumpabowl

Blomkål- och pumpabowl

med mynta och bulgur

Lassa gaffeln med de 5 grundsmakerna och njut av hur utomordentligt god vegetarisk mat kan vara. Denna fräscha bowl gör du snabbt och enkelt med ugnsrostad pumpa och blomkål, fluffig bulgur och picklad lök. Myntasås, pumpakärnor och sallad ger det lilla extra, och på bara ett kick har du en färgstark och gastronomisk upplevelse framför dig.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pumpakärnor

½

Butternutpumpa

250

Blomkål

4

Baharat kryddmix

4

Grönsaksbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

1

Citron

60

Spenat

1

Gurka

1

Mynta

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)212 kcal
Energi (kJ)885 kJ
Fett5.29 g
varav mättat1 g
Kolhydrater28.9 g
varav socker0.5 g
Protein7.79 g
Salt1 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200° C varmluft. Kärna ur och skär pumpan i klyftor (skalning är frivilligt). Dela blomkål [200 g, 2 pers | 400 g, 4 pers] i små buketter. Lägg pumpabitar och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över baharat kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

Koka bulgur
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min, eller tills du är redo att servera.

Pickla lök
3

Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa salt* och socker* i en skål. Dela rödlökskivorna och rör ner dem i lagen. Ställ åt sidan tills servering.

Förbered grönsaker
4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka spenat. Grovhacka gurka. Grovhacka myntabladen. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Blanda myntadressing
5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice och hälften av myntan i en skål. Fluffa upp bulgurn med en gaffel när den är färdig. Blanda sedan ner citronzest och spenat. Häll av lagen från den picklade löken.

Servera
6

Fördela bulgur, ugnsrostade grönsaker, gurka och picklad lök mellan era skålar. Klicka över myntadressing och garnera med pumpakärnor och återstående mynta. Servera med citronklyftor vid sidan av.