Blomkål- och pumpabowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blomkål- och pumpabowl

Blomkål- och pumpabowl

med mynta och bulgur

Lassa gaffeln med de 5 grundsmakerna och njut av hur utomordentligt god vegetarisk mat kan vara. Denna fräscha bowl gör du snabbt och enkelt med ugnsrostad pumpa och blomkål, fluffig bulgur och picklad lök. Myntasås, pumpakärnor och sallad ger det lilla extra, och på bara ett kick har du en färgstark och gastronomisk upplevelse framför dig.

:
Vegetarisk
:
Vete
Gluten

35 minuter

1

Pumpakärnor

½

Butternutpumpa

250

Blomkål

4

Baharat kryddmix

4

Grönsaksbuljong

85

Bulgur

( Vete, Gluten)

1

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

1

Citron

60

Spenat

1

Gurka

1

Mynta

75

Gräddfil

3

Vatten

sideBannerName

Energi (kcal)212 kcal
Energi (kJ)885 kJ
Fett5.29 g
varav mättat1 g
Kolhydrater28.9 g
varav socker0.5 g
Protein7.79 g
Salt1 g

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200° C varmluft. Kärna ur och skär pumpan i klyftor (skalning är frivilligt). Dela blomkål [200 g, 2 pers | 400 g, 4 pers] i små buketter. Lägg pumpabitar och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över baharat kryddmix, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen i 20-25 min.

Koka bulgur
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min, eller tills du är redo att servera.

Pickla lök
3

Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa salt* och socker* i en skål. Dela rödlökskivorna och rör ner dem i lagen. Ställ åt sidan tills servering.

Förbered grönsaker
4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka spenat. Grovhacka gurka. Grovhacka myntabladen. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Blanda myntadressing
5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice och hälften av myntan i en skål. Fluffa upp bulgurn med en gaffel när den är färdig. Blanda sedan ner citronzest och spenat. Häll av lagen från den picklade löken.

Servera
6

Fördela bulgur, ugnsrostade grönsaker, gurka och picklad lök mellan era skålar. Klicka över myntadressing och garnera med pumpakärnor och återstående mynta. Servera med citronklyftor vid sidan av.