topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pumpabowl

Pumpabowl

med vitlöksdressing och hasselnötter

En ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg och struktur. Pumpabowl innehåller förutom bakad pumpa en underbar couscoussallad med salladsmix, persilja och citron. Vi toppar bowlen med en jättegod vitlöksdressing, salladsost och hasselnötter.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

½

Butternutpumpa

4

Saha-Ras

1

Vitlöksklyfta

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Bladpersilja

1

Ekologisk citron

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100

Grekisk salladsost

60

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

2.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2663 kJ
Fett26.59 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater68.84 g
varav socker6.3 g
Protein21.55 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Förbered pumpa
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Dela pumpan [1/2 st, 2P] på längden, kärna ut och skär den i tunna klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*.

Rosta grönsaker
2

Häll av kikärtor och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, Saha-ras, salt* och peppar*. Packa in oskalad vitlök i folie, och placera den på plåten med kikärtor. Rosta både kikärtor och pumpa i ugnen i 20-25 min, eller tills pumpan är mjuk och gyllene.

Koka couscous
3

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel och låt svalna.

Förbered couscoussallad
4

Skölj salladsmix. Grovhacka hasselnötter och persilja. Skär citron i klyftor. Blanda salladsmix med lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Rör i färdiglagad couscous, persilja, lite olivolja* och en skvätt citronjuice. Smaka av med salt*, peppar* och mer citronjuice vid behov. 

Blanda dressing
5

När grönsakerna är färdigrostade, packa försiktigt upp och skala vitlök. Mosa den i en skål och blanda sedan med yoghurt, en skvätt citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en nypa salt* i en liten skål. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.

Servera
6

Blanda rostade kikärtor med couscous. Lägg upp couscous i skålar och toppa med pumpaklyftor. Smula över salladsost och ringla över vitlöksdressing. Garnera med hasselnötter och servera med citronklyftor.