
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Butternutpumpa är en fantastisk grönsak med en lite söt och nötaktig smak som verkligen kommer fram när den ugnsrostas. Vi serverar den i en perfekt risotto med vitlök och örter som får extra smak av finriven ost. Risottons krämighet blir ett perfekt komplement till toppingen med färsk ruccola och krispig pinjenötspangrattato.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Butternutpumpa
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 portionspåse
Timjan
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Vitlöksflörter
40 g
Rucola
150 g
Risottoris
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
6 dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skala pumpa [1/2 st, 2P], och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.
Placera pumpa på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Rosta i 15–25 min, eller tills mör och gyllene.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och pinjenötter i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan i en liten skål.

Finhacka eller pressa vitlök.
Smält smör [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt ris, Vitlöksflörter och vitlök och fräs i 1–2 min, eller tills riset är lätt genomskinligt.
Rör i vatten [6 dl | 12 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Under tiden, plocka och finhacka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
Ta pannan med färdig risotto av värme, och rör i finriven ost, butternutpumpa, timjan och smör [1 msk I 2 msk].
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Skölj rucola.
Blanda rucola med en nypa salt i en medelstor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Lägg upp risotto i skålar och toppa med pinjenötspangrattato och rucola.