
Kvällens middag blir en härligt matig sallad med massor av spännande smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis och rödbeta med färsk rosmarin och vänder dem sedan i en smakrik citron- och senapsdressing tillsammans med päron, rucola och lök. Knaprig bacon, rostade valnötter och krämig smulad getost på toppen gör dagens rätt komplett.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
125 g
Bacon, skivor
½ st
Rosmarin
2 st
Rödbeta
300 g
Potatis
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Päron
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
40 g
Rucola
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
½ st
Citron
½ st
Rödlök
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vänd ner rödlök och ställ åt sidan.

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
När det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid, placera valnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid, 4–5 min.

Låt färdiga rotfukter svalna något.
Grovhacka valnötter och bacon.
Rör ner ner rostade rotfrukter, päron och rucola i skålen med citrondressing och lök precis innan servering. Tillsätt olivolja [2 msk | 4 msk], krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vänd runt.

Lägg upp sallad i skålar.
Toppa med smulad getost, valnötter och bacon.