Skip to main content
Medelhavsinspirerad krispig kyckling
Medelhavsinspirerad krispig kyckling

Medelhavsinspirerad krispig kyckling

med vitlöksyoghurt och tomatsallad

Kycklinginnerfilé som paneras i ägg, panko, riven ost och vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och sedan steks till krispig perfektion. Rotfruktspommes på potatis, rödbeta och morot som rostas gyllene i ugnen. Fräsch tomatsallad med rucola och balsamvinäger. Mild vitlöksyoghurt. Börjar det vattnas i munnen? Den här goda vardagsmiddagen lagar du själv på drygt en halvtimme.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Pankoströbröd

75 ml

Yoghurt

300 g

Potatis

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

2 st

Tomat

40 g

Rucola

12 ml

Balsamvinäger

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2562 kJ
Energi (kcal)612 kcal
Fett22 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater57.7 g
varav socker19.6 g
Kostfiber8.2 g
Protein48.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium936 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Panera kyckling
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Lägg panko, riven ost och Medelhavets Pärla i en ny djup tallrik.

Krydda kyckling med salt, och vänd den först i ägg och sedan i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper .

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tomatsallad
5

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj rucola.

Lägg tomat och rucola i en stor skål.

Tillsätt balsamvinäger och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vänd runt precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sallad och rotfruktspommes på tallrikar.

Servera med vitlöksyoghurt.