
Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Palsternacka
300 g
Potatis
1 st
Rödbeta
60 g
Salladsmix
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
½ st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta, morot, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.

Bre senap på toppen av fiskfiléer.
Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, skölj salladsmix.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd sallad med rostade rotfrukter och en nypa salt precis innan servering.

Lägg upp rotfrukter och fisk på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.