Skip to main content
Ugnsbakad kolja med ost- och senapstäcke
Ugnsbakad kolja med ost- och senapstäcke

Ugnsbakad kolja med ost- och senapstäcke

med rostade rotfrukter och örtdressing

4.4
(63)

Ost och senap är kanske inga klassiska ingredienser i en fiskrätt, men vi lovar att de tar kvällens kolja till nästa nivå! Tillsammans med panko bildar de ett gyllene och knaprigt täcke på fisken som tillagas i ugnen medan vi rostar rotfrukter som sedan vänds med färdig salladsmix. Pricken över i blir en krämig gräddfilsdressing med smak av vitlök och persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Mjölk
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Palsternacka

300 g

Potatis

1 st

Rödbeta

60 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2316 kJ
Energi (kcal)554 kcal
Fett17.5 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater60.9 g
varav socker16.7 g
Kostfiber8.5 g
Protein41.4 g
Salt2.5 g
Potassium690 mg

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, morot, potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Gör pankotäcke
2

Blanda riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper.

Ugnsstek fisk
4

Bre senap på toppen av fiskfiléer.

Skeda över pankoblandning och tryck försiktigt fast den på fisken med baksidan av skeden.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda dressing
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda gräddfil, vitlök, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd sallad med rostade rotfrukter och en nypa salt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och fisk på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.