
Kvällens lyxiga fiskmiddag bjuder på en symfoni av smaker och färger! Vi ugnssteker laxfilé med honung- och senapsdressing och smör och serverar den med en krämig potatissallad med dill, majonnäs och gräddfil. Sedan lagar vi inte mindre än två tillbehör – rostade rödbetor med smulad getost och hasselnötter, och en härlig sallad med rädisor, persilja, gurka och citrondressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
500 g
Potatis
½ st
Citron
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Dill
1 st
Gurka
60 g
Salladsmix
75 g
Rädisor
2 st
Rödbeta
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
50 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.

Skär smör [2 msk | 4 msk] i kuber.
Torka av lax med lite hushållspapper och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Placera den med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med honung- och senapsdressing och smörkuber.
Tillaga i ugnen i 15–20 min, eller tills genomstekt.
När det återstår 10 min av rödbetornas tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, grovhacka gurka.
Skär rädisor i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka dill och persilja (var för sig).
Skölj salladsmix.
Vispa ihop citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Grovhacka rostade hasselnötter precis innan servering.
Vänd potatis med dill, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och gräddfil.
Rör ner rädisor, salladsmix, persilja och gurka i skålen med citrondressing.

Lägg upp lax på en stor tallrik och ringla över resterande smör från formen.
Servera sallad, potatissallad och rödbetor i skålar vid sidan av.
Toppa rödbetor med smulad getost [1/2 paket, 2P] och hasselnötter.