topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppel-pannbiff

Äppel-pannbiff

med kålsallad och kryddad potatis

Ikväll bjuder vi på klassiska smaker med spännande twist. Pannbiffarna får underbar smak av att där är rivet äpple i färsen. Potatisen kryddar vi med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Löken får puttra tills den är karamelliserad, och så hinner vi också göra en krispig kålsallad med morot och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 st

Äpple

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lök

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Kålmix

1 st

Morot

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

400 g

Småpotatis

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2504 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett28.1 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater59.2 g
varav socker21.7 g
Protein29.7 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Stek lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–10 min, eller tills mjuk.

Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och stek i ytterligare 5 min, tills karamelliserad.

Forma biffar
3

Under tiden, skala och riv äpple grovt.

Blanda nötfärs, äpple, ströbröd [½ påse, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda yoghurt och vitlök i en skål. Krydda med salt och peppar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kålmix och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek. Vänd morot och hälften av vitlöksyoghurten med kål.

Servera
6

Lägg upp pannbiffar, klyftpotatis och kålsallad på tallrikar.

Toppa pannbiffar med karamelliserad lök.

Servera med resterande vitlöksyoghurt.