Mexikanska nötfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska nötfärstacos

Mexikanska nötfärstacos

med cajunkryddat smör och spröd rödkålsslaw

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på mexikanska tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekt nötfärs, rödkålsslaw med morot, pico de gallo med rödlök, tomat och koriander, och cajun-lime smör med vitlök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Rödkål, förskuren

1

Lime

1

Rödlök

1

Tomat

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Vitlöksklyfta

5

Tex-Mex

1

Koriander

2

Morot

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

2

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)922 kcal
Energi (kJ)3856 kJ
Fett53.1 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater68.4 g
varav socker24.9 g
Protein36.5 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda cajun-lime smör
1

Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime i klyftor.

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Rör i vitlök, Ay Cajun-ba och en generös skvätt limejuice.

Ta av från värme och ställ åt sidan i en liten skål. 

Förbered rödkålsslaw
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda morot, rödkål, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan. 

Gör pico de gallo
3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök.

Plocka korianderblad och riv dem grovt.

Blanda tomat, rödlök, en skvätt limejuice, koriander och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om smaken.

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs och Tex-Mex i 4-5 min, eller tills brynt.

Rör i salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och ta sen stekpannan av värme.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med rödkålsslaw, köttfärs, pico de gallo och cajun-lime smör.