HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallVegetarisk
HelloFresh Logo

Vegetarisk matkasse - en välsmakande och god kasse

Letar du efter den bästa vegetariska matkassen? Med HelloFresh kan du sätta ihop din egen veckomeny och ta din vegetariska matlagning till nästa nivå. Våra vegetariska matkassar hjälper dig att laga varierade måltider varje dag. Det behöver inte vara svårt att laga mat med vegetariska ingredienser och med HelloFreshs matkasse kan du få hem vegetarisk mat varje vecka till ett pris som passar alla.
Letar du efter den bästa vegetariska matkassen? Med HelloFresh kan du sätta ihop din egen veckomeny och ta din vegetariska matlagning till nästa nivå. Våra vegetariska matkassar hjälper dig att laga varierade måltider varje dag. Det behöver inte vara svårt att laga mat med vegetariska ingredienser och med HelloFreshs matkasse kan du få hem vegetarisk mat varje vecka till ett pris som passar alla.

Få din rabatt direkt i appen

Skanna QR-koden med mobilen om du läser detta från din dator. Du kan direkt klicka på knappen nedan om du läser detta på din mobil.

Varför ska jag välja vegetariska matkassar från HelloFresh?

Varför ska jag välja vegetariska matkassar från HelloFresh?

Det är lätt att hamna i vardagslunken där du äter liknande middagar vecka ut och vecka in, särskilt om du föredrar en vegetarisk kost. Därför har vi tagit fram vegetariska matkassar som hjälper dig att upptäcka nya gröna recept varje vecka. Få inspiration från alla världens hörn och vidga dina kulinariska vyer med spännande matidéer. Samtidigt kan du lära dig många nya tricks i köket. Med våra vegetariska matkassar kan du välja upp till fem goda recept varje vecka. Det kommer göra underverk för din inspiration att laga ny och intressant mat hemma. Vi levererar din matkasse med färska, säsongsbetonade ingredienser till din dörr när det passar dig bäst.

Varje måltid i våra matkassar kommer dessutom med ett lättläst receptkort som gör det enklare att laga middag. Du får även bara de ingredienser och råvaror som ingår i recepten – på så sätt behöver du aldrig slänga matvaror som blivit för gamla i kylen. Detta bidrar till bättre hållbarhet för dina råvaror och mindre matsvinn varje vecka.

En matkasse utan fläsk, nötkött eller kyckling

En matkasse utan fläsk, nötkött eller kyckling

De vegetariska matkassarna är kanske extra passande för dig som vill äta mer vegetariskt och vill utmana dina smaklökar med olika recept som inte hör till dina vanliga ritualer. Kanske har du bara lust att äta mindre animaliska produkter såsom kött och satsa mer på rätter som innehåller mer grönsaker? Med vår vegetariska matkasse får du i dig alla näringsämnen du behöver och som passar dina smakpreferenser.

Kort sagt betyder det att den vegetariska matkassen från HelloFresh varken innehåller fläsk, nötkött eller kyckling. Varje vecka hämtar våra kockar inspiration från världens alla hörn när de sätter ihop de recept som sedan hamnar i din vegetariska matkasse. Med HelloFreshs vegokasse kan du nämligen äta hälsosamt och samtidigt lära dig något nytt om smakrik mat från olika kulturer från ditt eget hem. På tal om hem, du vet väl att vi levererar din vegetariska matkasse till dörren?

Letar du efter den bästa vegetariska matkassen? Här är den:

Letar du efter den bästa vegetariska matkassen? Här är den:

Visst, våra andra matkassar innehåller också vegetariska recept. Men i vår vegetariska kasse hittar du bara vegetariskt. Grunden för alla våra recept läggs med färska och säsongsbetonade ingredienser som levereras direkt hem till din dörr i exakta mängder. Detta gör det lättare för dig att laga dina middagar samtidigt som du får mindre matsvinn.

När du prenumererar på en vegetarisk matkasse från HelloFresh väljer du själv ut veckans måltider på vår hemsida eller i vår app. Du kan även låta oss välja våra favoriter åt dig, om du emellanåt har lite beslutsångest och bara gärna vill bli positivt överraskad. Vad du än väljer kan du vara säker på att din vegokasse kommer att vara fylld med goda recept. Dessa kommer garanterat ge dig glädje i vardagen, oavsett om du är rutinerad vegetarian, nybörjare eller bara älskar att äta fräscht och grönt.

Utforska naturens skafferi: Plocka dina egna bär och frukter

Utforska naturens skafferi: Plocka dina egna bär och frukter

Tillhör du gruppen av svenskar som inte vill avslöja vart man kan hitta blåbär eller smultron ute i skogen? Då är du inte ensam. Endast en av tre svenskar avslöjar sina bästa plockställen. Att plocka just bär och frukt själv ute i naturen ger inte bara en fantastisk upplevelse – det ger också en möjlighet att skapa läckra och näringsrika måltider. När du har fyllt frysen eller skafferiet med dina egna fynd kan du experimentera med spännande smaker och lägga till en liten personlig touch i matlagningen. En vegetarisk matkasse från HelloFresh är det perfekta komplementet till dessa färska och hållbart plockade ingredienser. Med en vegetarisk matkasse från HelloFresh får du tillgång till varierade recept och noggrant utvalda råvaror som kompletterar det du själv har plockat. Tänk dig att kunna lägga till de handplockade bären i en svalkande sommarsallad – eller använda de fruktiga smakerna för att göra en läcker sås eller chutney. Eller varför inte överraska familjen en helgmorgon med en french toast? Genom att kombinera det du själv har plockat ute i naturen med färska grönsaker och inspirerande recept från HelloFresh kan du skapa en mångfald av smakupplevelser som passar perfekt för en vegetarisk livsstil.
Svampplockning möter vegetarisk matkasse

Svampplockning möter vegetarisk matkasse

När du beger dig ut i naturen för att plocka olika svampsorter öppnar du upp en kulinarisk skattkista som kan höja dina vegetariska maträtter till en helt ny nivå. Varje svamp har sin unika smakprofil och textur, och när du kombinerar dessa med en vegetarisk matkasse från HelloFresh får du massvis av spännande rätter som alla runt middagsbordet kommer att älska.

Om du hittar karljohan eller kantareller vid ditt plockställe kan du använda dem för att göra en utsökt svamp- och sparrisrisotto. Stek de rensade svamparna med sparris, lök och ris, och tillsätt sedan grönsaksbuljong i omgångar tills risotton blir krämig och full av smak. På denna sida kan du hitta massvis med andra recept som innehåller svamp och som passar perfekt till en vegetarisk livsstil. Med en vegetarisk matkasse från HelloFresh kan du låta din kreativitet flöda och skapa smakrika rätter med de svampar du själv har plockat. Det breda utbudet av färska grönsaker och noggrant utvalda ingredienser i matkassen kompletterar det du själv har plockat på bästa sätt.

Flexitarianskt för dig som äter mindre kött

Flexitarianskt för dig som äter mindre kött

Är du inte redo att ta steget in i den vegetariska världen fullt ut? Inga problem, med vår flexitarian matkasse får du både vegetariskt, kött och fisk. Alltihop i samma matkasse. Då får du en mjukare start på ditt vegetariska äventyr och kom ihåg att du alltid kan anpassa din matkasse för att passa just dig. Varje vecka kan du välja mellan nya spännande recept till din flexitariska matkasse. På det här sättet kan du börja med att blanda kött, fisk och vegetariskt för att sedan långsamt gå över till mer vegetarisk mat.
Få en unik och klimatkompenserad matkasse

Få en unik och klimatkompenserad matkasse

Många som äter vegetariskt gör det från ett miljöperspektiv, därför är det också fantastiskt att du kan få en helt vegetarisk matkasse som samtidigt är klimatkompenserad. Hos HelloFresh är miljön en stor grundsten för all produktion och vi lägger en hel del resurser på att säkerställa att hela processen är så miljövänlig som möjligt. Då kan du både göra något bra för miljön och samtidigt äta mat som är bra för dig.
Minska matsvinnet och öka hållbarheten

Minska matsvinnet och öka hållbarheten

När du handlar mat till hela veckan har du säkert alltid de bästa avsikterna, men tyvärr råkar man ofta slänga ner lite onödiga matvaror i kundvagnen. De extra matvarorna blir ofta dåliga längst bak i kylskåpet och slängs sedan i soptunnan. De svenska hushållen står faktiskt bakom den absolut största delen av allt matsvinn i Sverige. Det är ett område som enkelt kan förbättras med bättre fokus. När du handlar en matkasse från HelloFresh får du endast hem de ingredienser och råvaror som behövs för recepten. På så sätt kan du hjälpa miljön, minska matsvinnet och spara pengar varje dag, varje vecka och varje månad. På det stora hela innebär detta stora besparingar för alla.

Därför kommer du att älska middagar med HelloFresh

En vegetarisk matkasse på dina villkor

Du väljer själv när du vill ha din vegetariska matkasse levererad. Och självklart kan du hoppa över en vecka eller avsluta din prenumeration när du vill, då vi inte har någon bindningstid. Du kan även pausa en vecka om du ska på semester eller om du helt enkelt inte behöver din vegetariska matkasse just den veckan.

Bästa vegetariska matkassen? Ja, det vågar vi påstå

Vi tycker inte om att skryta, men våra kunder diggar verkligen våra recept, vilket vi tycker är en ganska bra indikation. Om du gillar att testa nya gröna delikatesser från hela världen kommer du verkligen att gilla vår vegetariska matkasse. Du får besöka alla världens hörn direkt från ditt kök och bjuda dina smaklökar på en kulinarisk resa varje vecka.

En vegokasse med snabba och enkla recept

God mat behöver inte vara komplicerad. En del av recepten i vår vegetariska matkasse lagar du så snabbt som på 15–30 minuter. Och tro inte att det smakar sämre bara för att det går snabbt – alla våra recept är noggrant testade innan de hamnar i din vegetariska kasse, så att du kan vara säker på att du alltid får en balanserad och hälsosam vegetarisk kost.

En vegetarisk matkasse på dina villkor

Du väljer själv när du vill ha din vegetariska matkasse levererad. Och självklart kan du hoppa över en vecka eller avsluta din prenumeration när du vill, då vi inte har någon bindningstid. Du kan även pausa en vecka om du ska på semester eller om du helt enkelt inte behöver din vegetariska matkasse just den veckan.

Bästa vegetariska matkassen? Ja, det vågar vi påstå

Vi tycker inte om att skryta, men våra kunder diggar verkligen våra recept, vilket vi tycker är en ganska bra indikation. Om du gillar att testa nya gröna delikatesser från hela världen kommer du verkligen att gilla vår vegetariska matkasse. Du får besöka alla världens hörn direkt från ditt kök och bjuda dina smaklökar på en kulinarisk resa varje vecka.

En vegokasse med snabba och enkla recept

God mat behöver inte vara komplicerad. En del av recepten i vår vegetariska matkasse lagar du så snabbt som på 15–30 minuter. Och tro inte att det smakar sämre bara för att det går snabbt – alla våra recept är noggrant testade innan de hamnar i din vegetariska kasse, så att du kan vara säker på att du alltid får en balanserad och hälsosam vegetarisk kost.

Att leva ett vegetariskt och hälsosamt liv har aldrig varit enklare

Välj veckans recept med några få klick på vår hemsida eller i vår app och sätt enkelt ihop en veckomeny som alla i hushållet kommer tycka om. Vi erbjuder ett flertal olika möjligheter med dina matkassar. Du kan läsa mer om våra möjligheter som finns och vilken typ av recept som du gärna vill att kassen ska fokusera på. Läs mer om våra olika alternativ:

Klassiskt: Kombinera kött och fisk med vegetariska måltider. Här får du alla de goda gamla klassikerna som vi alla älskar, och ibland med ett litet ansiktslyft.
Familjevänligt: Klassiska rätter med en barnvänlig touch lagade med färska, naturliga ingredienser. Här kan du tryggt välja maträtter med mild smak som passar för både vuxna och barn.
Vegetariskt: De vegetariska matkassarna är fullproppade med färska grönsaker och naturliga proteiner från växtrikets gröna åkrar. Få en sund och hälsobringande matkasse varje vecka för en balanserad kost.
Snabbt och enkelt: Laga goda middagar på mindre än 25 minuter, och få mer tid över åt läxläsning, badning, lämning och hämtning från fritidsaktiviteter eller kanske bara en dyrbar stund för dig själv.
Kalorismart: Goda middagar av hög kvalitet med färre än 650 kalorier. Här får du allt du behöver för ett sunt och balanserat liv utan alla extra kalori-bovar. Njut av din mat i lugn och ro utan att tänka på dagens kaloriintag, och vem vet – kanske finns det även plats till en liten efterrätt?
Fisk och grönsaker: Denna matkasse är perfekt för alla som vill skära ner på kött och kyckling, men som samtidigt inte är helt redo för en helt vegetarisk kost. Här får du en blandning av det godaste från jorden och havet.

Om du vill byta ut din vegetarisk matkasse mot till exempel en nyttig matkasse är det inga problem - hos oss kan du välja vad du vill, när du vill. Tyvärr erbjuder vi ingen matkasse för en person ännu, men många av våra kunder beställer för två personer och använder den andra portionen som lunchlåda dagen efter.

Vad våra kunder har att säga:

Flest 5-stjärniga recensioner
Första veckan och supernöjda!
Första veckan och supernöjda! Gillar att maten är förpackad i kassar. Det som inte är det är märkt med Hello fresh så slipper man vara osäker på vad som kan användas i kylskåpet. Maten är sååå god och mycket lättlagad. Älskar färgkodningen. Bara + denna vecka, recenserar vidare efter nästa leverans
Astrubala Poppa
Vi har kört HelloFresh sedan några…
Vi har kört HelloFresh sedan några månader, fungerar väldigt bra. Nångång har det varit strul med leverans eller att någon vara fattats men då har vi blivit kompenserade. Väldigt uppskattat att få kunna välja maträtter. Tanken var i början att ta del av test-erbjudande och sedan byta, men vi är så pass nöjda att vi fortsatt flera månader och kommer fortsätta framöver.
Kristoffer Kääriä
Fantastisk kundservice löser problem som PostNord skapat
Drabbades av PostNords usla service då maten inte levererades. Efter tråkiga samtal med postnord och en känsla av att all service i Sverige är av urusel kvalitet var det UNDERBART att få kontakt med en trevlig kundservicemedarbetare på HelloFresh!!Jag fick återbetalning samt kompensation (trots att det inte var deras fel utan PostNord som brustit), samt hjälp att byta till ett annat företag som kör ut matkassen!Har hört otroligt mycket gott om HelloFresh och väntat länge på att dessa skulle komma till Sverige!Prima kundservice! Lycka till med fajten med postnord!
Anna Kurkinen
Rolig mat och super gott !
Rolig mat och super gott !Otroligt proffsig kundservice Kan inget annat än å rekommendera!
Tim

De vanligaste frågorna om vår vegetariska matkasse

Hur många vegetariska recept kan jag välja mellan varje vecka?

Med en vegetarisk matkasse från HelloFresh kan du välja upp till 5 goda recept varje vecka, så du kommer aldrig känna att du äter "samma gamla vanliga" middag dag ut och dag in.

När levereras min vegetariska matkasse?

När du beställer din matkasse anger du även vilken leveransdag som passar dig bäst. Om du inte är hemma lämnar vi din matkasse på en säker plats, enligt instruktionerna du själv angett på ditt konto.

Kan jag hoppa över en vecka?

Självklart. Du kan hoppa över veckor, pausa din kasse eller avsluta din prenumeration precis när du vill.

Vad finns i min vegetariska matkasse?

I alla våra vegetariska matkassar hittar du enkla receptkort och exakt uppmätta ingredienser – allt för att göra det så lätt som möjligt att laga en god middag. Det enda du behöver ha hemma är smör, mjölk, ägg, socker, olja, salt och peppar.