Skip to main content
Pad thai-inspirerade räkor och nudlar
Pad thai-inspirerade räkor och nudlar

Pad thai-inspirerade räkor och nudlar

med gyoza och asiatisk dressing

Pad thai är en klassisk nudelrätt från Thailand och omåttligt populär som gatumat. Vi lagar den med udonnudlar, räkor och grönsaker i en smakrik sås med sweet chili och soja och serverar vår pad thai med stekta grönsaksgyoza.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Thaibasilika

500 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

½ g

Chiliflakes

1 st

Citrusfrukt

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

100 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Selleri, Kräftdjur)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till gyoza

1 msk

Olja till grönsaker

2 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3811 kJ
Energi (kcal)911 kcal
Fett32.7 g
varav mättat5 g
Kolhydrater103.8 g
varav socker28.8 g
Kostfiber11.6 g
Protein50.8 g
Kolesterol260.6 mg
Salt7.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium575.3 mg
Calcium97.2 mg
Iron1.6 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Rosta jordnötter
2

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Lägg över i en skål och blanda med chiliflakes. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek gyoza
3

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Stek räkor
4

Under tiden, skär paprika och salladslök i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Hetta upp olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3–4 min, tills mjuka.

Tillsätt räkor och salladslök och stek i ytterligare 3–4 min, tills räkor är genomstekta.

Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Använd fler stekpannor vid behov.

Laga pad thai-sås
5

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda sweet chilisås, fisksås, en skvätt citrusfruktsaft, ketchup, socker och en nypa peppar i en liten skål.

Sänk till medelvärme och rör ner nudlar och pad thai-sås i stekpannan med räkor och grönsaker.

Stek i 1 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp pad thai-nudlar i djupa tallrikar, toppa med resterande citrusfruktsaft och garnera med jordnötter och koriander.

Servera med gyoza toppade med asiatisk dressing.