Skip to main content
Pad thai-inspirerade räkor och nudlar

Pad thai-inspirerade räkor och nudlar

med gyoza och asiatisk dressing

4.1
(86)

Pad thai är en klassisk nudelrätt från Thailand och omåttligt populär som gatumat. Vi lagar den med udonnudlar, räkor och grönsaker i en smakrik sås med sweet chili och soja och serverar vår pad thai med stekta grönsaksgyoza.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Thaibasilika

300 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

½ g

Chiliflakes

1 st

Citrusfrukt

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

100 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Selleri, Kräftdjur)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till gyoza

1 msk

Olja till grönsaker

2 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3541 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett32.1 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater100.3 g
varav socker25 g
Kostfiber11.7 g
Protein38.8 g
Kolesterol156.6 mg
Salt5.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium518.3 mg
Calcium70.7 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Rosta jordnötter
2

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Lägg över i en skål och blanda med chiliflakes. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek gyoza
3

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Stek räkor
4

Under tiden, skär paprika och salladslök i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Hetta upp olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3–4 min, tills mjuka.

Tillsätt räkor och salladslök och stek i ytterligare 3–4 min, tills räkor är genomstekta.

Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Använd fler stekpannor vid behov.

Laga pad thai-sås
5

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda sweet chilisås, fisksås, en skvätt citrusfruktsaft, ketchup, socker och en nypa peppar i en liten skål.

Sänk till medelvärme och rör ner nudlar och pad thai-sås i stekpannan med räkor och grönsaker.

Stek i 1 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp pad thai-nudlar i djupa tallrikar, toppa med resterande citrusfruktsaft och garnera med jordnötter och koriander.

Servera med gyoza toppade med asiatisk dressing.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova