
Pad thai är en klassisk nudelrätt från Thailand och omåttligt populär som gatumat. Vi lagar den med udonnudlar, räkor och grönsaker i en smakrik sås med sweet chili och soja och serverar vår pad thai med stekta grönsaksgyoza.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Thaibasilika
500 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
½ g
Chiliflakes
1 st
Citrusfrukt
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
100 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Selleri, Kräftdjur)
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam)
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till gyoza
1 msk
Olja till grönsaker
2 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Socker till sås

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, grovhacka jordnötter.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.
Lägg över i en skål och blanda med chiliflakes. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.
Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Under tiden, skär paprika och salladslök i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar.
Hetta upp olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3–4 min, tills mjuka.
Tillsätt räkor och salladslök och stek i ytterligare 3–4 min, tills räkor är genomstekta.
Krydda generöst med salt och peppar.
TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Använd fler stekpannor vid behov.

Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda sweet chilisås, fisksås, en skvätt citrusfruktsaft, ketchup, socker och en nypa peppar i en liten skål.
Sänk till medelvärme och rör ner nudlar och pad thai-sås i stekpannan med räkor och grönsaker.
Stek i 1 min, tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Lägg upp pad thai-nudlar i djupa tallrikar, toppa med resterande citrusfruktsaft och garnera med jordnötter och koriander.
Servera med gyoza toppade med asiatisk dressing.