HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttbullar Med Potatismos
topBanner
Köttbullar med potatismos

Köttbullar med potatismos

gräddsås och picklad gurka

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Supersaftiga, krispiga köttbullar med silkeslent potatismos. De sötsura gurkorna skapar perfekt balans och den ljuvliga gräddsåsen fulländar denna fantastiska måltid.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfitermjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Köttbuljong

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

500 g

Potatis

250 g

Blandfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Morot

½ st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

1 st

Ägg* (steg 3)

2 msk

Mjölk* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 2)

2 tsk

Socker* (steg 2)

3 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3746.9185 kJ
Energi (kcal)895.535 kcal
Fett50.7815 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater73.2311 g
varav socker19.8 g
Protein36.4417 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg potatis tillbaka i kastrullen. Mosa med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och en generös nypa salt*. Sätt lock på för att hålla på värmen.

2

Skär gurka i tunna halvmånar. Finhacka dill. Blanda vatten* [3 msk | 6 msk], vitvinsvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av dillen i en skål. Tillsätt gurka, rör om och ställ åt sidan.

3

Blanda blandfärs, kycklingbuljong, ägg* [1 st | 2 st], panko och en nypa salt* i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka morot (oskalad). Skiva lök [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.

5

Ta köttbullar av värmen och sätt åt sidan på en tallrik. Tillsätt en skvätt olivolja*, morot, lök och vitlök i stekpannan, och fräs i 2-3 min. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong, och sjud i 2-3 min. Smaksätt med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt köttbullar och låt dem värmas upp. Häll av lagen från gurkan.

6

Lägg upp potatismos, köttbullar, picklad gurka och sås på tallrikar. Garnera med resterande dill.