
Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Supersaftiga, krispiga köttbullar med silkeslent potatismos. De sötsura gurkorna skapar perfekt balans och den ljuvliga gräddsåsen fulländar denna fantastiska måltid.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Vitlöksklyfta
1
Gurka
1
Dill
25
Vitvinsvinäger
4
Köttbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4
Kycklingbuljong
500
Potatis
250
Blandfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Morot
½
Lök
1
Smör (steg 1)
1
Ägg (steg 3)
2
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 2)
2
Socker (steg 2)
3
Vatten* (steg 2)
¼
Salt (steg 5)

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg potatis tillbaka i kastrullen. Mosa med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och en generös nypa salt*. Sätt lock på för att hålla på värmen.

Skär gurka i tunna halvmånar. Finhacka dill. Blanda vatten* [3 msk | 6 msk], vitvinsvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av dillen i en skål. Tillsätt gurka, rör om och ställ åt sidan.

Blanda blandfärs, kycklingbuljong, ägg* [1 st | 2 st], panko och en nypa salt* i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Finhacka morot (oskalad). Skiva lök [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.

Ta köttbullar av värmen och sätt åt sidan på en tallrik. Tillsätt en skvätt olivolja*, morot, lök och vitlök i stekpannan, och fräs i 2-3 min. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong, och sjud i 2-3 min. Smaksätt med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt köttbullar och låt dem värmas upp. Häll av lagen från gurkan.

Lägg upp potatismos, köttbullar, picklad gurka och sås på tallrikar. Garnera med resterande dill.

