topBanner
Picadillo de carne

Picadillo de carne

med basmatiris och gräddfil

Picadillo de carne är en traditionell maträtt i många latinamerikanska länder och på Filippinerna. Basen är alltid köttfärs och tomat, men resten av ingredienserna kan variera mycket. Ikväll gör vi vår picadillo med paprika, kummin, majs, rödlöd och vitlök. Snabbt får du den perfekta tacosmaken av den färdiga kryddblandning Panamat. Servera picadillon med ris, och en krämig gräddfil, och garnera med gräslök.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

250 g

Nötfärs

1 st

Grön paprika

1 st

Tomat

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Majs

½ burk

Tomatpuré

4 g

Panamat

2 g

Spiskummin, malen

1 påse

Gräslök

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 dl

Vatten* (steg 4)

½ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2762 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett21 g
varav mättat9 g
Kolhydrater78 g
varav socker23 g
Protein37 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska röras ner i stekpannan (steg 5).

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs med en nypa salt* under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka lök. Häll av majs. Finhacka eller pressa vitlök.

4

Tillsätt lök, paprika, tomat, tomatpuré [1/2 burk, 2P], Panamat, och spiskummin [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min. Tillsätt majs, vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min.

5

Grovhacka gräslök. Rör i ris i stekpannan. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp piccadillo de carne i skålar och toppa med en klick gräddfil. Garnera med gräslök.