topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Picadillo de carne

Picadillo de carne

med basmatiris och gräddfil

Picadillo de carne är en traditionell maträtt i många latinamerikanska länder och på Filippinerna. Basen är alltid köttfärs och tomat, men resten av ingredienserna kan variera mycket. Ikväll gör vi vår picadillo med paprika, kummin, majs, rödlöd och vitlök. Snabbt får du den perfekta tacosmaken av den färdiga kryddblandning Panamat. Servera picadillon med ris, och en krämig gräddfil, och garnera med gräslök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

250

Nötfärs

1

Majs

4

Panamat

1

Tomat

2

Spiskummin, malen

2

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

1

Gräslök

1

Paprika, grön

½

Tomatpuré

1

Lök

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)666 kcal
Energi (kJ)2789 kJ
Fett20.82 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater78.27 g
varav socker23.7 g
Protein37.14 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska röras ner i stekpannan (steg 5). TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek nötfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs med en nypa salt* under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka lök. Häll av majs. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Tillsätt lök, paprika, tomat, tomatpuré [1/2 burk, 2P], Panamat, och spiskummin [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min. Tillsätt majs, vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min.

Hacka gräslök
5

Grovhacka gräslök. Rör i ris i stekpannan. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp piccadillo de carne i skålar och toppa med en klick gräddfil. Garnera med gräslök.