HelloFresh
Kryddiga linsfyllda paprikor

Kryddiga linsfyllda paprikor

med rädisor och grönsallad

Fyll ugnsrostade röda paprikor med krämig, kryddig linsblandning och gratinera i ugnen med lagrad ost. Servera med en fräsch grönsallad med trevligt sting av färska rädisor, och upptäck hur löjligt enkelt det är att laga riktigt dundergod vegetarisk mat. Din största utmaning kommer vara att lassa lite av allt på gaffeln för en perfekt tugga.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 paket

Linser

8 g

Central American Style kryddmix

35 g

Tomatpuré

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

75 g

Rädisor

1 påse

Salladsmix

1 st

Citron

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt*

100 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1238 kJ
Energi (kcal)296 kcal
Fett8 g
varav mättat5 g
Kolhydrater38 g
varav socker23 g
Kostfiber14 g
Protein14 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Dela paprikor på hälften och kärna ur dem.

Lägg paprikahalvorna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min.

2

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv oskalad morot.

Skiva salladslök tunt.

Skölj linserna under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min.

Tillsätt linser, vitlök, salt* och Central American Style kryddmix och fräs i 1 min.

Tillsätt tomatpuré och vatten* (se ingredienslistan) och rör om.

4

Ta av pannan från värmen och rör i gräddfil [1/2 paket, 2 pers], en nypa salt och peppar.

Ta ut paprikorna från ugnen och fyll halvorna med linsfärsen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 5-7 min tills gyllene.

5

Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt. Dela citron.

Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och rädisor och vänd salladen.

6

Fördela linsfyllda paprikor mellan era tallrikar. Servera med grönsallad vid sidan av.