HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyckling Kiev
topBanner
Kyckling Kiev

Kyckling Kiev

med rostade grönsaker och aioli

Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, kyckling kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:ÄggSenapGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Citron

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Rödlök

1 st

Rödbeta

60 g

Spenat

2 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

2 st

Morot

300 g

Kycklingbröstfilé

2 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

2.67 msk

Smör

1 st

Ägg

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)534 kcal
Energi (kJ)2236 kJ
Fett36.07 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater13.34 g
varav socker1.3 g
Protein39.69 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret* ur kylen så det får rumstemperatur. Skär oskalad morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i ca 3 cm breda klyftor. Lägg rödlök, morot, palsternacka och rödbetor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

2

Finhacka vitlök och persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda smör*, vitlök, citronzest, hälften av persiljan och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Ställ åt sidan. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Fyll kycklingfiléerna med vitlökssmör och vik dem så att smöret inte trillar ut. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, återstående persilja och en nypa salt* och peppar* i en annan djup tallrik. Vänd försiktigt kycklingen i ägg*, sedan i panko utan att fyllningen trillar ut. Lägg kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kycklingen tills gyllene i 2-3 min på varje sida. Lägg filéerna på en ny bakplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 6-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Blanda spenat med rotfrukterna när de är färdigrostade. Rör om tills den sloknat.

6

Fördela de rostade rotfrukterna och kyckling Kiev mellan era tallrikar. Skeda över eventuellt vitlökssmör från bakplåten. Servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.