HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöfte
topBanner
Köfte

Köfte

med citronsås & couscoustabbouleh

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citronsås förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Gurka

250 g

Gurka, piccolo

30 g

Tomat

100 g

Salladslök

1 st

Citron

¼ tsk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

2.5 dl

Köttbuljong

Nötfärs

Hello Mexico kryddmix

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Vitlöksklyfta

Morot

Couscous

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)508.55 kcal
Energi (kJ)2127.7734 kJ
Fett16.921 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater48.3325 g
varav socker11 g
Protein36.4925 g
Salt1.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Blanda Hello Mexico kryddmix, nötfärs, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ägg* och panko i en bunke.

2

Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest och hälften av salladslöken till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* och rör om. Blanda gräddfil, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en skål. 

6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med den resterande salladslöken och servera citronsås och citronklyftor vid sidan av.