HelloFresh
Köfte

Köfte

med citronsås och couscoustabbouleh

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citronsås förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Hello Mexico kryddmix

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

4 g

Köttbuljong

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Salladslök

1 st

Citron

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt*

2.5 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2600 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater59 g
varav socker20 g
Kostfiber7 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Blanda Hello Mexico kryddmix, nötfärs, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ägg* och panko i en bunke.

2

Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta.VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Finhacka eller pressa vitlök.Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka.Skiva salladslök tunt.Riv citronzest och dela citronen i klyftor.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min.Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong och koka upp.Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*.Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest och hälften av salladslöken till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* och rör om.Blanda gräddfil, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar.Garnera med den resterande salladslöken och servera citronsås och citronklyftor vid sidan av.