HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikärtscurry
topBanner
Kikärtscurry

Kikärtscurry

med jasminris och aprikoschutney

Visste du att recept som får högsta betyg återkommer på menyn? Denna kikärtscurry är en älskad favorit med mycket smak vi med glädje serverar igen. Mättande kikärtor och grönsaker kokas i kokosmjölk med aromatisk ingefära och vitlök tillsammans med goan xacuti och currypasta till alldeles underbar sås. Fluffigt jasminris, stingande chili och söt aprikoschutney binder samman rätten till perfektion, och det är inget tvivel om att det är en riktigt duktig kock som står bakom receptet.

Taggar:VegetariskStark
Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 paket

Chili

20 g

Ingefära

50 g

Vitlöksklyfta

3.5 dl

Zucchini

Morot

Tomat

Koriander

Kikärtor

Goan xacuti

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Kokosmjölk

Aprikoschutney

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)430.2 kcal
Energi (kJ)1799.9567 kJ
Fett3.845 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater82.81 g
varav socker9.5 g
Protein12.79 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Rör i jasminris och en nypa salt*, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och låt riset stå under lock i 10 min, eller tills det är mjukt och har absorberat vätskan.

2

Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Skär zucchini och oskalad morot i 1 cm tjocka skivor. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Skölj kikärtorna i kallt vatten. Grovhacka koriander.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs goan xacuti och currypasta i ett par sekunder. Tillsätt ingefära, vitlök, zucchini, morot och tomat och fräs i 6-7 min, eller tills grönsakerna har mjuknat.

4

Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och kikärtor i stekpannan. Låt sjuda i 6-8 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Kärna ur och finhacka chili.

6

Fördela jasminris och kikärtscurry mellan era tallrikar. Toppa med koriander, chili och en klick aprikoschutney, och hugg in.