
Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga bbq-fritters, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med rostad potatis och en krispig coleslaw med kål, morot, rödlök, lime och gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
4
Panamat
1
Kidneybönor
½
Majs
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
½
Rödlök
150
Förskuren spetskål
1
Morot
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
40
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½
Ekologisk lime
1
Ägg (steg 2)
3
Vetemjöl (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta tills gyllene och mjuk, 20-25 min. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så den blir färdig i tid.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten och häll vätska av majs. Mosa kidneybönor med en gaffel i en stor skål. Blanda i majs [½ burk, 2P], Ay Cajun-ba, finriven ost, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [3 msk | 6 msk] och hälften av rödlök, och krydda med salt* och peppar*.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt ca ½-1 dl smet per fritter/biff i pannan och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Det ska bli 2 st/person. Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av mixen.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot (oskalad). Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, och limejuice (använd alla klyftor) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Tillsätt spetskål, riven morot och resterande rödlök till dressingen och blanda väl.

Servera fritters med BBQ-sås, potatis och coleslaw.