HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariska BBQ Fritters
topBanner
Vegetariska BBQ-fritters

Vegetariska BBQ-fritters

med kryddig potatis och frisk coleslaw

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga bbq-fritters, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med rostad potatis och en krispig coleslaw med kål, morot, rödlök, lime och gräddfil.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SulfiterSenapMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

4 g

Panamat

1 paket

Kidneybönor

½ burk

Majs

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

½ st

Rödlök

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

40 g

Aioli

(InnehållerSenap, Ägg)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

½ st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

3 msk

Vetemjöl (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)715 kcal
Energi (kJ)2990 kJ
Fett24.43 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater92.13 g
varav socker21.2 g
Protein24.89 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta tills gyllene och mjuk, 20-25 min. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så den blir färdig i tid.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten och häll vätska av majs. Mosa kidneybönor med en gaffel i en stor skål. Blanda i majs [½ burk, 2P], Ay Cajun-ba, finriven ost, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [3 msk | 6 msk] och hälften av rödlök, och krydda med salt* och peppar*.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt ca ½-1 dl smet per fritter/biff i pannan och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Det ska bli 2 st/person. Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av mixen

4

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot (oskalad). Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, och limejuice (använd alla klyftor) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.

5

Tillsätt spetskål, riven morot och resterande rödlök till dressingen och blanda väl.

6

Servera fritters med BBQ-sås, potatis och coleslaw.