HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerad Kyckling
topBanner
Pankopanerad kyckling

Pankopanerad kyckling

med bakade rosmarinspommes och snabb coleslaw

Ikväll frestar vi med en klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, som blir extra krispig av panering, ljuvliga rosmarinspommes och en härlig coleslaw som får extra sting av senap i dressingen.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkSenapGlutenÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

12 g

Grov senap

(InnehållerSenap)

4 g

Panamat

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehållaSelleri)

40 g

Aioli

(InnehållerSenap, Ägg)

1 st

Rosmarin

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)755 kcal
Energi (kJ)3161 kJ
Fett32.45 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater71.08 g
varav socker9.2 g
Protein46.4 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm pommes. Plocka och finhacka rosmarinblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min tills gyllene.

2

Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg, och sen i panko. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2-3 msk mjölk.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och aioli i en stor skål. Smaka av med senap, en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda salladsmix med dressingen i skålen.

6

Lägg upp kyckling, rosmarinpommes och coleslaw på tallrikar.