Skip to main content
BBQ-kryddad pulled chicken
BBQ-kryddad pulled chicken

BBQ-kryddad pulled chicken

med cajunrostade grönsaker och citrusdressing

I kväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig citrusfruktdressing.

Taggar:
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Senap
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

2 st

Lök

1 st

Paprika

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2408 kJ
Energi (kcal)576 kcal
Fett18.9 g
varav mättat5 g
Kolhydrater62.2 g
varav socker16.8 g
Protein40.8 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Rosta kyckling och grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Gör citrusfruktdressing
3

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda gräddfil och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat.

Rör ner spenat, olivolja och salt i kastrullen med färdig bulgur.

Gör pulled chicken
5

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlad.

Blanda riven kyckling, BBQ-sås och en skvätt citrusfruktsaft i en skål, tills kycklingen är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ-kryddad pulled chicken, rostade grönsaker och citrusfruktdressing.