
I kväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig citrusfruktdressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
2 st
Lök
1 st
Paprika
1 st
Morot
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda gräddfil och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Skölj spenat.
Rör ner spenat, olivolja och salt i kastrullen med färdig bulgur.

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlad.
Blanda riven kyckling, BBQ-sås och en skvätt citrusfruktsaft i en skål, tills kycklingen är täckt med sås.

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ-kryddad pulled chicken, rostade grönsaker och citrusfruktdressing.