topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svart bönchili

Svart bönchili

med kokosris och majssalsa

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

100

Kokosmjölk

1

Majs

1

Rödlök

½

Röd chili

4

Grönsaksbuljong

1

Tomat

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

100

Basmatiris

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Svarta bönor

1

Krossade tomater

1

Koriander

½

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 4)

Smör (steg 4)

¼

Salt (steg 1)

1

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)427 kcal
Energi (kJ)1787 kJ
Fett16.42 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater43.57 g
varav socker21.4 g
Protein17.15 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1 dl | 2 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt ris, rör om och sätt på ett lock. Sänk till låg värme och låt sjuda i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas i ca 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta majs
2

Häll av majs. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och för över till en salladsskål.

Förbered grönsaker
3

Finhacka rödlök - spara lite till salsan i steg 5. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skala och riv morot. Skölj bönor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Panamat, vitlök och hälften av chilin. Fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl |1 dl]. Sjud i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med salt* och peppar* efter smak.

Laga salsa
5

Hacka koriander och tomat. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela sedan limen i klyftor. Blanda koriander, tomat, resterande chili och rödlök i skålen med majs. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.