Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
100
Kokosmjölk
1
Majs
1
Rödlök
½
Röd chili
4
Grönsaksbuljong
1
Tomat
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
100
Basmatiris
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Svarta bönor
1
Krossade tomater
1
Koriander
½
Ekologisk lime
½
Vatten (steg 4)
Smör (steg 4)
¼
Salt (steg 1)
1
Vatten (steg 1)
Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1 dl | 2 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt ris, rör om och sätt på ett lock. Sänk till låg värme och låt sjuda i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas i ca 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och för över till en salladsskål.
Finhacka rödlök - spara lite till salsan i steg 5. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skala och riv morot. Skölj bönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Panamat, vitlök och hälften av chilin. Fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl |1 dl]. Sjud i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med salt* och peppar* efter smak.
Hacka koriander och tomat. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela sedan limen i klyftor. Blanda koriander, tomat, resterande chili och rödlök i skålen med majs. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.