topBanner
Svart bönchili

Svart bönchili

med kokosris och majssalsa

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en svart bönchii med toppad med färsk koriander, majssalsa, gräddfil serverat ovanpå fluffigt kokosris som smälter i munnen.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

100 ml

Kokosmjölk

150 g

Majs

1 st

Rödlök

½ st

Chili

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Tomat

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

100 g

Basmatiris

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Svarta bönor

1 paket

Krossade tomater

1 påse

Koriander

½ st

Lime, ekologisk

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 dl

Vatten* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2499 kJ
Energi (kcal)597 kcal
Fett16 g
varav mättat11 g
Kolhydrater80 g
varav socker21 g
Protein21 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [1 dl | 2 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. Tillsätt ris, rör om och sätt på ett lock. Sänk till låg värme och låt sjuda i 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas i ca 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Häll av majs. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills den är gyllene och börjar få svarta prickar. Ta av stekpannan från värmen och för över till en salladsskål.

3

Finhacka rödlök - spara lite till salsan i steg 5. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skala och riv morot. Skölj bönor.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt Panamat, vitlök och hälften av chilin. Fräs i 1-2 min. Tillsätt morot, bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* [1/2 dl |1 dl]. Sjud i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Hacka koriander och tomat. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela sedan limen i klyftor. Blanda koriander, tomat, resterande chili och rödlök i skålen med majs. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.