topBanner
Balsamicomarinerade kycklinglårfiléer

Balsamicomarinerade kycklinglårfiléer

med äppelcoleslaw, pommes och BBQ-sås

Slå dig till bords och hugg in på saftig, smakrik marinerad kyckling som sprider aptitretande väldoft från utegrill eller ugn. Spetsa hemmagjorda pommes på gaffeln, lassa lite syrlig, krämig äppelcoleslaw ovanpå och njut av varje tugga. En lättlagad grillmiddag som njuts bäst en solig kväll när fåglarna sjunger från gröna träd, och livet känns enkelt.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfitermjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Bakpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

25 g

Honung

2 st

Kycklinglårfilé

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

1 st

Citron

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Bladpersilja

1 påse

Kålmix

60 g

BBQ-sås

(Innehållersulfiter, senap)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2782 kJ
Energi (kcal)665 kcal
Fett23 g
varav mättat10 g
Kolhydrater76 g
varav socker32 g
Protein37 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*.Blanda runt och sätt in plåten i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene.

2

Finhacka vitlök.Blanda vitlök, balsamvinäger, honung, en skvätt olivolja* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i en skål.

3

Placera kycklingen i en ugnsform, häll över marinaden och rör om. Tillaga i ugnen i 12-15 min. Vänd kycklingen i marinaden efter halva tiden.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.TIPS: Låt gärna kycklingen marineras i minst 30 min om du känner att du har tid.

4

Finhacka äpple i tändstickstunna strimlor. Skiva salladslök tunt.Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka persilja.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Blanda äppelstrimlor, salladslök, kålmix, citronzest, gräddfil och hälften av persiljan i en skål. Smaksätt med en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela pommes, balsamicomarinerad kycklinglårfilé och äppelcoleslaw mellan era tallrikar.Garnera med återstående persilja. Servera med BBQ-sås och citronklyftor vid sidan av.