
Grönt är skönt - och ikväll går det dessutom blixtsnabbt att laga en vegetarisk middag med massor av god smak och näring! Vi steker gyllenkrispiga veganska nuggets och serverar dem på en bulgursallad med blomkålsris. Vi toppar med sallad, tomat och rödlök, ringlar över en ljuvlig senapsdressing med riven ost och sen är det bara att hugga in.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Veganska Nuggets
(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)
1 st
Sallad
½ st
Lök
250 g
Körsbärstomater
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
20 g
Parmigiano Reggiano
(Innehåller: Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Blomkålsris
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
½ msk
Vatten till dressing

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Vänd ner blomkålsris i bulgur.

Under tiden, grovhacka sallad.
Halvera körsbärstomater.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Skär citrusfrukt i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek nuggets i 2 min per sida, eller tills gyllene och krispiga.
Blanda gräddfil, majonnäs, senap, hälften av den finrivna osten, vatten, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp blomkålsbulgur i skålar och toppa med grönsaker. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
Toppa med nuggets, ringla över senapsdressing och garnera med resterande finriven ost.