
Är ni också en familj som aldrig kan få nog av tacos? Kanske är det dags att testa en vegetarisk variant. I det här receptet har vi bytt ut de traditionella mexikanska smakerna mot asiatiska influenser och låtit oss inspirera av det vietnamesiska köket. Vi fyller våra tortillas med stekt vegofärs i en smakrik sås på soja, citrusfrukt, vitlök och ingefära och toppar med riven morot, färsk mango, srirachamajonnäs, jordnötter, chili och mynta.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
1 st
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ st
Chili
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn)
2 st
Vitlöksklyfta
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
2 tsk
Ingefära
2 st
Morot
½ st
Mango
1 st
Lök
2 tsk
Socker till sås
1 msk
Vatten till sås
2 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skala och riv ingefära och vitlök fint.
Blanda vitlök, ingefära, sojasås, socker, vatten och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Finhacka myntablad.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök och vegofärs i 3–4 min, eller tills schalottenlök är mjuk och vegofärs lätt brynt.

Ta av pannan från värme och rör ner sojasås.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Fyll tortillas med morot, vegofärs och mango.
Toppa med srirachamajonnäs och garnera med jordnötter, chili och mynta.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.