Skip to main content
Cajunkryddad öring

Cajunkryddad öring

med tabbouleh och vitlöksyoghurt

Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. I kväll består den av gurka, tomat, rödlök och persilja och blir ett perfekt komplement till vår cajunkryddade öring som vi steker gyllene och mör. Vi serverar vår tabbouleh och öring med en svalkande vitlöksyoghurt.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Mer grönt
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mjölk
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

1 st

Citrusfrukt

2 st

Tomat

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

½ st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2244 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett25.3 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater46.2 g
varav socker7.2 g
Protein32.8 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda yoghurt, vitlök, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt.

Stek fisk i 3–4 min på ena sidan. Vänd fisk och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, finhacka gurka, tomat och lök.

Grovhacka persilja.

Blanda tabbouleh
5

Rör ner gurka, tomat, lök, persilja, saft från resterande citrusfruktklyftor, olivolja, salt och en nypa peppar i kastrullen med färdig bulgur.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh i djupa tallrikar.

Toppa med cajunkryddad öring.

Ringla över vitlöksyoghurt.