HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Basilikakyckling
topBanner
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med potatis och äppelsallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:Under 650 kcalSnabbBarnvänlig
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

60 g

Salladsmix

1 portionspåse

Basilika

20 g

Solrosfrön

(Kan innehållanötter, jordnötter, sesam)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 5)

efter behov

Smör* (steg 2)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)593.19 kcal
Energi (kJ)2481.907 kJ
Fett25.373 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater46.6186 g
varav socker12.2 g
Protein42.723 g
Salt2.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka basilikabladen. 

2

Tillsätt potatis och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt kycklingen till stekpannan och stek i 3-4 min per sida tills den fått fin stekyta och är genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Kärna ur och skiva äpple tunt. Skölj salladsmix. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och salladsmix. Vänd salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på medelvärme med en skvätt olivolja* och en klick smör*. Finhacka eller pressa vitlök. Fräs sedan vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

6

Fördela potatis, kyckling och äppelsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasås. Garnera med solrosfrön och återstående basilika.