Skip to main content
Baconlindad kyckling

Baconlindad kyckling

med lökskysås och rostade grönsaker

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

62.5 g

Bacon, skivor

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Brunsås

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gräslök

1 st

Lök

150 g

Haricots verts

2 st

Morot

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till lök

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3254 kJ
Energi (kcal)778 kcal
Fett34.3 g
varav mättat18.9 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker18.4 g
Protein48 g
Salt5 g

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Ansa haricots verts.

Skär lök i tunna skivor.

Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10–15 min, tills mjuka. 

Tillaga kyckling
3

Linda in kyckling i bacon.

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek kyckling i 1–2 min per sida, eller tills brynt. 

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5–6 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga löksås
4

Under tiden, smält smör i stekpannan på medelvärme.

Stek lök i 4–5 min, eller tills mjuk.

Rör i brunsås och vatten, och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.

Smaka av med salt och peppar.

Förbered gräslök
5

Finhacka gräslök.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar. 

Ringla över löksås och toppa med kyckling. 

Garnera med gräslök.