Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklinginnerfilé
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
62.5 g
Bacon, skivor
1 st
Vitlöksklyfta
200 g
Brunsås
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gräslök
1 st
Lök
150 g
Haricots verts
2 st
Morot
500 g
Potatis
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till lök
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Ansa haricots verts.
Skär lök i tunna skivor.
Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10–15 min, tills mjuka.
Linda in kyckling i bacon.
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek kyckling i 1–2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5–6 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, smält smör i stekpannan på medelvärme.
Stek lök i 4–5 min, eller tills mjuk.
Rör i brunsås och vatten, och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka gräslök.
Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla över löksås och toppa med kyckling.
Garnera med gräslök.