Skip to main content
Stekt torsk i citrussmörsås
Stekt torsk i citrussmörsås

Stekt torsk i citrussmörsås

med krossad potatis och syltad rödlök

Kombinationen torsk, citrusfrukt, smör och dill är en säker vinnare, så vi vågar nästan lova att denna goda fiskrätt kommer att uppskattas av hela familjen. Medan den brynta torsken sjuder i citrusfrukt- och smörsåsen ugnsrostar vi broccoli och krossad potatis, som sedan toppas med gräddfil, syltad schalottenlök och dill. Smaklig måltid!

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Fisk
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

1 st

Dill

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)1987 kJ
Energi (kcal)475 kcal
Fett14.6 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater41.9 g
varav socker8 g
Protein34.5 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Krossa den lätt med en gaffel och vänd sedan tillsammans med en generös skvätt olivolja och salt. Ställ åt sidan.

Rosta potatis och broccoli
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta potatis och broccoli i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta schalottenlök
3

Halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd schalottenlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Skölj salladsmix.

Blanda citrusfruktbuljong
4

Halvera citrusfrukt.

Finhacka dill.

Blanda vatten, buljong, en generös skvätt citrusfruktsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och tillsätt citrusfruktbuljong och smör. Tillaga i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp krossad potatis, fisk, broccoli och salladsmix på tallrikar.

Toppa potatis med en klick gräddfil, syltad schalottenlök och resterande dill.

Toppa fisk med citrusfruktsås.