HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmörstekt Salviakyckling
topBanner
Smörstekt salviakyckling

Smörstekt salviakyckling

med kokt potatis och broccoli

Kyckling, potatis och broccoli! Tre ingredienser som älskas av de flesta. Ikväll ger vi dem spännande sällskap. Kycklingen blir stekt med smör och salvia. Potatisen kokar vi med morot, och kryddar med dill. Broccolin steker vi med vitlök. Vi toppar med gräddfil, och så är maten klar!

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

250 g

Broccoli

280 g

Kycklinginnerfilé

1 portionspåse

Dill

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

1 portionspåse

Salvia

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 5)

2 msk

Smör* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2508.3289 kJ
Energi (kcal)599.505 kcal
Fett21.7735 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater56.8511 g
varav socker14.3 g
Protein44.044 g
Salt0.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Lägg potatis och morot i en medelstor kastrull och tillsätt det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och sätt kastrullen åt sidan under lock för att hålla på värmen. TIPS: Se till att skära potatis och morot i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

2

Plocka av salviablad. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills genomstekt, vänd regelbundet. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], salviablad, en nypa salt* och peppar*. Stek i 1-2 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och skär stjälken i 1 cm tunna stavar. Finhacka dill. Finhacka eller pressa vitlök.

4

Lägg över kyckling och salvia på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek broccoli, vitlök, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att skynda på tillagningsprocessen.

5

Blanda potatis och morot med en klick smör*, dill och en nypa salt*.

6

Lägg upp potatis och morot på tallrikar. Toppa med salviakyckling, vitlöksbroccoli och en klick gräddfil.