topBanner
Smörstekt salviakyckling

Smörstekt salviakyckling

med kokt potatis och broccoli

Kyckling, potatis och broccoli! Tre ingredienser som älskas av de flesta. Ikväll ger vi dem spännande sällskap. Kycklingen blir stekt med smör och salvia. Potatisen kokar vi med morot, och kryddar med dill. Broccolin steker vi med vitlök. Vi toppar med gräddfil, och så är maten klar!

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Morot

1 påse

Salvia

280 g

Kycklinginnerfilé

250 g

Broccoli

1 påse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

2 msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2508 kJ
Energi (kcal)600 kcal
Fett22 g
varav mättat12 g
Kolhydrater57 g
varav socker14 g
Protein44 g
Salt0 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Lägg potatis och morot i en medelstor kastrull och tillsätt det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och sätt kastrullen åt sidan under lock för att hålla på värmen.

TIPS: Se till att skära potatis och morot i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

2

Plocka av salviablad. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills genomstekt, rör då och då. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], salviablad, en nypa salt* och peppar*. Stek i 1-2 min.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och skär stjälken i 1 cm tunna stavar. Finhacka dill. Finhacka eller pressa vitlök.

4

Lägg över kyckling och salvia på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek broccoli, vitlök, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att skynda på tillagningsprocessen.

5

Blanda potatis och morot med en klick smör*, dill och en nypa salt*.

6

Lägg upp potatis och morot på tallrikar. Toppa med salviakyckling, vitlöksbroccoli och en klick gräddfil.