Kryddig kycklingcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kycklingcurry

Kryddig kycklingcurry

med gurka och aprikoschutney

Få ut det bästa av kyckling med denna barnvänliga curry smaksatt med spännande kryddmixen goan xacuti och koriander. Tillsammans med ris och sötsur aprikoschutney sätter du en aromatisk smakexplosion på matbordet ikväll, och vi lovar att både barn och vuxna kommer rensa tallrikarna!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

Gurka

1

Koriander

150

Gräddfil

1

Morot

300

Kycklingbröstfilé

6

Goan xacuti

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

100

Basmatiris

1

Gurka, piccolo

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)218 kcal
Energi (kJ)913 kJ
Fett4.6 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater9.7 g
varav socker8.1 g
Protein34.7 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp lättsaltat vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Tillsätt riset och rör om, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan med locket på i ca 10 min tills vätskan har absorberats.

Förbered råvaror
2

Skiva lök tunt. Skär morot i halvmånar. Finhacka vitlök och gurka. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills bitarna har fin stekyta och är genomstekta. Lägg över dem på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka curry
4

Ställ tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Fräs morot och lök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och goan xacuti (starkt!) och fräs i ytterligare 1 min. Sänk till låg värme och rör i vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], gräddfil och kyckling. Blanda väl och låt sjuda i 2-3 min, eller tills curryn tjocknat något.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Fördela ris och kycklingcurry mellan era tallrikar. Toppa med gurka och aprikoschutney. Garnera med koriander, och ropa att middagen är klar.