Få ut det bästa av kyckling med denna barnvänliga curry smaksatt med spännande kryddmixen goan xacuti och koriander. Tillsammans med ris och sötsur aprikoschutney sätter du en aromatisk smakexplosion på matbordet ikväll, och vi lovar att både barn och vuxna kommer rensa tallrikarna!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
Gurka
1
Koriander
150
Gräddfil
1
Morot
300
Kycklingbröstfilé
6
Goan xacuti
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
100
Basmatiris
1
Gurka, piccolo
3
Vatten
Koka upp lättsaltat vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Tillsätt riset och rör om, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan med locket på i ca 10 min tills vätskan har absorberats.
Skiva lök tunt. Skär morot i halvmånar. Finhacka vitlök och gurka. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills bitarna har fin stekyta och är genomstekta. Lägg över dem på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Ställ tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Fräs morot och lök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och goan xacuti (starkt!) och fräs i ytterligare 1 min. Sänk till låg värme och rör i vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], gräddfil och kyckling. Blanda väl och låt sjuda i 2-3 min, eller tills curryn tjocknat något.
Grovhacka koriander.
Fördela ris och kycklingcurry mellan era tallrikar. Toppa med gurka och aprikoschutney. Garnera med koriander, och ropa att middagen är klar.