Kryddig kycklingcurry

Kryddig kycklingcurry

med gurka och aprikoschutney

Barnvänlig

Få ut det bästa av kyckling med denna barnvänliga curry smaksatt med spännande kryddmixen goan xacuti och koriander. Tillsammans med ris och sötsur aprikoschutney sätter du en aromatisk smakexplosion på matbordet ikväll, och vi lovar att både barn och vuxna kommer rensa tallrikarna!

Taggar:Snabb
Allergener:mjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

100 g

Basmatiris

1 st

Lök

1 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

2 st

Kycklingbröstfilé

6 g

Goan xacuti

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2255 kJ
Energi (kcal)539 kcal
Fett13 g
varav mättat7 g
Kolhydrater59 g
varav socker18 g
Kostfiber5 g
Protein43 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull.Tillsätt riset och rör om, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt sjuda i 10 min.Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan med locket på i ca 10 min tills vätskan har absorberats.

2

Skiva lök tunt.Skär morot i halvmånar.Finhacka vitlök och gurka.Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills bitarna har fin stekyta och är genomstekta. Lägg över dem på en tallrik.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Ställ tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja. Fräs morot och lök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och goan xacuti (starkt!) och fräs i ytterligare 1 min.Sänk till låg värme och rör i vatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], gräddfil och kyckling. Blanda väl och låt sjuda i 2-3 min, eller tills curryn tjocknat något.

5

Grovhacka koriander.

6

Fördela ris och kycklingcurry mellan era tallrikar. Toppa med gurka och aprikoschutney.Garnera med koriander, och ropa att middagen är klar.