
Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
280
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75
Strimlad salladsmix
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1
Äpple
1
Ägg

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kyckling när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. För över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 st, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Blanda aioli med gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlöksdressing vid sidan av.