topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koftasbiffar

Koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citrondressing

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

250

Nötfärs

20

Tranbär

4

Kycklingbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Mynta

1

Vitlöksklyfta

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Tomat

1

Gurka

1

Bladpersilja

1

Apelsin

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

2.5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2722 kJ
Fett21.6 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater67.12 g
varav socker25.6 g
Protein40.16 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda köttfärs
2

Finhacka mynta. Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

Stek koftasbiffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tabbouleh
4

Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.

Blanda dressing
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], en nypa salt* and pepper* till en dressing.

Servera
6

Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med citrondressing.