Basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Basilikakyckling

Basilikakyckling

med morotsmos och äppelsallad

Det finns bara en kung i rotfruktsimperiet och det är ju potatisen. Tillsammans med morötter utgör de moset som på ett charmerande sätt kompletterar den basilikakryddade kycklingen. Äppelsalladen binder samman smakerna och gör den kulinariska cirkeln komplett.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

½

Zucchini

280

Kycklinginnerfilé

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

½

Ekologisk citron

1

Basilika

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2

Morot

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2908 kJ
Fett28.06 g
varav mättat16 g
Kolhydrater69.57 g
varav socker25.4 g
Protein42.2 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka rotfrukt
1

Skala och skär både potatis och morot i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Bryn kyckling & koka sås
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kyckling tills gyllene, 4-5 min. 

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, sojasås och honung [1/2 paket, 2P]. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sjud i 8-10 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt basilika
3

Grovhacka basilika och rör i den med kycklingen.

Förbered sallad
4

Riv zucchini [1/2 st, 2P] och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Skär äpple i tunna skivor. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda zucchini, äpple, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Mosa rotfrukt
5

Häll av vattnet från kastrullen när potatis och morot är färdigkokta. Mosa dem tillsammans med en klick smör* med en potatisstöt. Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rikligt med mos på tallriken. Toppa med basilikakyckling, krämig sås och frisk zucchini och äppelsallad. Servera med citronklyfta.