HelloFresh
Recept
Veganska Recept

Utforska världens kök

Laga varierande veganska recept med HelloFresh

Äter du alltid vegansk mat och behöver lite ny inspiration i köket? Kanske är du bara nyfiken och vill testa på hur du kan göra riktigt goda och smakfulla veganska rätter? Oavsett varför så kan du testa på olika veganska recept hos HelloFresh.

Veganska recept

Att skapa varierande och nya veganska rätter behöver inte alls vara komplicerat. Det finns mängder av olika substitut för mejeriprodukter och proteinkällor. Läs mer nedan och få inspiration bland våra veganska recept.

Laga veganskt tillsammans med HelloFresh

Här får du inspiration till läcker vegansk mat

Ta inspiration från HelloFresh och laga god mat med ingredienser från växtriket. Vi ger dig mängder av nya tips och alternativ att använda när du lagar veganskt nästa gång.

Vegansk mat behöver inte alls vara tråkig eller simpel. Nötter och alla möjliga kryddor kommer ta dina veganska rätter till nästa nivå. Om du är van vid att alltid laga mat med mejeriprodukter eller köttprodukter så ska du bara tänka lite utanför boxen. Kokosmjölk är till exempel ett ypperligt substitut för grädde. Nötter och svampar kan enkelt användas som substitut för kött och ju mer du lagar desto större blir din verktygslåda. Ta hjälp av HelloFresh så blir du en mästare på veganska mat.

Tillaga kreativa rätter med våra veganska recept

Ta hjälp av HelloFresh i köket

Med HelloFresh vid din sida i köket så behöver du inte oroa dig för att mista kreativiteten när du lagar vegansk mat. Vi levererar sunda matkassar hela vägen hem till dig med vegetariska alternativ som du enkelt kan justera för en vegansk måltid. Detta så att du enkelt kan laga olika rätter till middag, varje vecka. Vi lägger dessutom stor vikt på att maten ska vara enkel att sätta ihop och tillaga.

På HelloFresh har vi ett stort team som jobbar hårt med att ta fram nya recept. Vi vill göra det så enkelt så möjligt, men samtidigt ge din maträtt finess och massor av smak. Detta för att varje middag ska bli en upplevelse. Du behöver dessutom inte planera för varje måltid, detta gör vi åt dig. Alla ingredienser är smart paketerade så du enkelt kan tillsätta varje ingrediens till din middag. Du minskar dessutom på matspill eftersom du beställer hur många portioner du vill ha av varje middag. Simpelt eller hur?

Har du en stor familj så kan du spara massor av tid genom att få mat och färdiga recept hela vägen fram till din dörr. Det blir dessutom enkelt att se hur mycket du och din familj spenderar på middagar varje månad. Du undgår dessutom alla impulsköp som är vanligt när du går i butiken, speciellt när du är hungrig.

Upptäck smaker från världens kök med våra veganska recept

Veganska måltider med inspiration från hela världen

Bland alla våra gröna recept hos HelloFresh så kommer du hitta ett stort urval av veganska recept hämtade från hela världen. Du hittar mexikanska recept, grekiska recept, indiska recept och mängder av andra olika länder att ta inspiration från. Du får även fler recept om du tittar bland de vegetariska recepten. Så du kan enkelt kan byta ut en eller två ingredienser och plötsligt har du en supergod rätt och mängder av nya alternativ. Med intressanta smaker som ger dig möjlighet att äta olika veganska rätter i lång tid framöver.

Här får du ny inspiration och för dig som är lite mer ovan vid att endast laga veganskt eller vegetariskt så oroa dig inte. Du kommer få hjälp hela vägen, genom varje steg med våra goda recept. Recepten är enkla med finess och du får möta det söta och det sura, det beska och det salta men också umami i olika former.

Linser, bönor och rotfrukter kommer att bli dina bästa vänner, färska kryddor kommer ta rätterna till nästa nivå och från smakrika nötter och oljor får du olika fetter och viktiga ämnen som din kropp behöver.

3 snabba om veganskt

Vad är vegansk mat?

Vegansk mat innehåller inte några animaliska produkter. Ägg, kött, fisk och mejeriprodukter kommer alla från djur och skall därför aldrig finnas med i en vegansk rätt.

Vad ska jag tänka på när jag lagar veganskt?

Du ska först och främst tänka på att undvika alla typer av animaliska produkter. Alltifrån fisksås till smör och ägg. Använd substitut till produkter som kommer från djur och var uppmärksam på ingredienser i olika matvaror om du inte är van vid att laga veganskt. Många produkter kan innehålla ägg eller andra typer av animaliska produkter utan att du tänker på det. Därför kan det vara en riktigt god idé att ta hjälp av HelloFresh i köket när du startar din nya resa inom vegansk gastronomi.

Vad är skillnaden på vegetariskt och veganskt?

Skillnaden är att vegetarisk kost använder bland annat ägg, smör och andra produkter, förutom just kött. Med vegansk kost så undviker du eller rättare sagt väljer du bort allt som innehåller animalier. Hos HelloFresh kan du tydligt se vilka recept som innehåller animalier eller är veganska.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt