Ett snabblagat recept på härlig tex mex-gryta med svarta bönor, tomater, paprika och zucchini. Med smak av spiskummin och tex-mex-krydda blir böngrytan en smakrik fullträff. Servera med sötpotatismos, mozzarella, jalapeños & lime, och så är det bara att sätta igång att äta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Koriander
450
Sötpotatis
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
½
Zucchini
1
Paprika
5
Tex-Mex
4
Grönsaksbuljong
1
Krossade tomater, vitlök & lök
½
Svarta bönor
1
Tomatpuré
1
Jalapeno
1
Ekologisk lime
2
Spiskummin, malen
1
Smör (steg 1)
1
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Socker (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skala vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka sötpotatis och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Mosa potatisen tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.
Tärna zucchini [1/2 st, 2P], tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs tomat, paprika, zucchini och Tex-mex i 3-4 min.
Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong och spiskummin. Krydda med socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 8-10 min.
Finhacka koriander. Skär lime i klyftor. Halvera jalapeño, kärna ur och skär i tunna skivor.
Lägg upp sötpotatismos på tallrikar, toppa med böngryta och strö över mozzarella, jalapeño, koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.