topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk böngryta

Mexikansk böngryta

med spiskummin, sötpotatismos och jalapeños

Ett snabblagat recept på härlig tex mex-gryta med svarta bönor, tomater, paprika och zucchini. Med smak av spiskummin och tex-mex-krydda blir böngrytan en smakrik fullträff. Servera med sötpotatismos, mozzarella, jalapeños & lime, och så är det bara att sätta igång att äta!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Koriander

450

Sötpotatis

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

½

Zucchini

1

Paprika

5

Tex-Mex

4

Grönsaksbuljong

1

Krossade tomater, vitlök & lök

½

Svarta bönor

1

Tomatpuré

1

Jalapeno

1

Ekologisk lime

2

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

1

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)563 kcal
Energi (kJ)2358 kJ
Fett8.6 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater78.77 g
varav socker30.5 g
Protein23.37 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Gör sötpotatismos
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skala vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka sötpotatis och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Mosa potatisen tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Tärna zucchini [1/2 st, 2P], tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P].

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs tomat, paprika, zucchini och Tex-mex i 3-4 min.

Laga böngryta
4

Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong och spiskummin. Krydda med socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 8-10 min.

Förbered grönsaker
5

Finhacka koriander. Skär lime i klyftor. Halvera jalapeño, kärna ur och skär i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp sötpotatismos på tallrikar, toppa med böngryta och strö över mozzarella, jalapeño, koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.