topBanner
Mexikansk böngryta

Mexikansk böngryta

med spiskummin, sötpotatismos och jalapeños

Ett snabblagat recept på härlig tex mex-gryta med svarta bönor, tomater, paprika och zucchini. Med smak av spiskummin och tex-mex-krydda blir böngrytan en smakrik fullträff. Servera med sötpotatismos, mozzarella, jalapeños & lime, och så är det bara att sätta igång att äta!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

½ st

Zucchini

1 st

Röd paprika

5 g

Tex-Mex

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 g

Spiskummin, malen

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

½ paket

Svarta bönor

1 burk

Tomatpuré

1 påse

Koriander

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Jalapeno

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

1 msk

Mjölk* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 tsk

Socker* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2308 kJ
Energi (kcal)552 kcal
Fett14 g
varav mättat8 g
Kolhydrater74 g
varav socker27 g
Kostfiber18 g
Protein23 g
Kolesterol0 mg
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skala vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka sötpotatis och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Mosa potatisen tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

2

Tärna zucchini [1/2 st, 2P], tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P].

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs tomat, paprika, zucchini och Tex-mex i 3-4 min.

4

Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong och spiskummin. Krydda med socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 8-10 min.

5

Finhacka koriander. Skär lime i klyftor. Halvera jalapeño, kärna ur och skär i tunna skivor.

6

Lägg upp sötpotatismos på tallrikar, toppa med böngryta och strö över mozzarella, jalapeño, koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.