HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Böngryta
topBanner
Mexikansk böngryta

Mexikansk böngryta

med spiskummin, sötpotatismos och jalapeños

Ett snabblagat recept på härlig tex mex-gryta med svarta bönor, tomater, paprika och zucchini. Med smak av spiskummin och tex-mex-krydda blir böngrytan en smakrik fullträff. Servera med sötpotatismos, mozzarella, jalapeños & lime, och så är det bara att sätta igång att äta!

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Koriander

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 st

Zucchini

5 g

Röd paprika

4 g

Tex-Mex

1 paket

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 burk

Svarta bönor

1 st

Tomatpuré

1 st

Jalapeno

2 g

Ekologisk lime

1 msk

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

¼ tsk

Mjölk* (steg 1)

1 tsk

Salt* (steg 1)

Socker* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2357.5374 kJ
Energi (kcal)563.465 kcal
Fett14.6052 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater78.7701 g
varav socker30.5 g
Protein23.3657 g
Salt5.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skala vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka sötpotatis och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Mosa potatisen tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

2

Tärna zucchini [1/2 st, 2P], tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P].

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs tomat, paprika, zucchini och Tex-mex i 3-4 min.

4

Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong och spiskummin. Krydda med socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* och peppar*. Låt såsen sjuda i 8-10 min.

5

Finhacka koriander. Skär lime i klyftor. Halvera jalapeño, kärna ur och skär i tunna skivor.

6

Lägg upp sötpotatismos på tallrikar, toppa med böngryta och strö över mozzarella, jalapeño, koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.