topBanner
Kålpuddingspanna

Kålpuddingspanna

med potatis, lingonsylt och picklad gurka

Ikväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen! Kvällens middag bjuder på en perfekt balans av sött och salt. Kött, kål, potatis, en fantastisk gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig hemmapicklad gurka!

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Lök

150 g

Förskuren spetskål

250 g

Blandfärs

4 g

Köttbuljong

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 2)

½ tsk

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3510 kJ
Energi (kcal)839 kcal
Fett41 g
varav mättat21 g
Kolhydrater82 g
varav socker35 g
Protein34 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet i en medelstor kastrull. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.

2

Skiva gurka tunt. Blanda gurka, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att gurka precis täcks. Rör om och ställ åt sidan tills servering. Häll sedan av lagen precis innan servering.

3

Grovhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek spetskål, lök, en skvätt vatten* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] i 2-3 min.

4

Tillsätt blandfärs till stekpannan, och stek under omrörning i 3-4 min eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min.

6

Lägg upp potatis, kålpuddingspanna (se till att få med all sås) och en klick lingonsylt på tallrikar. Servera med picklad gurka, som du kryddar med en nypa peppar*.