topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kålpuddingspanna

Kålpuddingspanna

med potatis, lingonsylt och picklad gurka

Ikväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen! Kvällens middag bjuder på en perfekt balans av sött och salt. Kött, kål, potatis, en fantastisk gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig hemmapicklad gurka!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

1

Lök

150

Förskuren spetskål

250

Blandfärs

4

Köttbuljong

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 2)

½

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)787 kcal
Energi (kJ)3292 kJ
Fett41.15 g
varav mättat21.2 g
Kolhydrater69.07 g
varav socker23.9 g
Protein32.86 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet i en medelstor kastrull. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.

Pickla gurka
2

Skiva gurka tunt. Blanda gurka, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att gurka precis täcks. Rör om och ställ åt sidan tills servering. Häll sedan av lagen precis innan servering.

Stek kål & lök
3

Grovhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek spetskål, lök, en skvätt vatten* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] i 2-3 min.

Stek blandfärs
4

Tillsätt blandfärs till stekpannan, och stek under omrörning i 3-4 min eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka gräddsås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp potatis, kålpuddingspanna (se till att få med all sås) och en klick lingonsylt på tallrikar. Servera med picklad gurka, som du kryddar med en nypa peppar*.