topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitabowl

Fajitabowl

med kyckling, bulgur & tortillachips

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fantastisk fajitabowl med massor av spännande ingredienser. Tacokryddad kyckling steker vi med paprika och lime. Samtidigt kokar vi bulgur som vi blandar med majs, och mixar ihop ett härligt avokadomos med vitlök. Vi serverar alla dessa läckerheter med spröda tortillachips, perfekta att dippa med!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

300

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

1

Majs

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Jalapeno

1

Avokado

1

Ekologisk lime

4

Grönsaksbuljong

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

0.3

Vatten (steg 4)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)803 kcal
Energi (kJ)3360 kJ
Fett35.87 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater72.58 g
varav socker13.9 g
Protein39.11 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered grönsaker
2

Skär paprika i tunna strimlor. Häll av majs. Skiva jalapeño tunt. Skär lime i klyftor.

Stek majs
3

Hetta upp en stor torr stekpanna på hög värme. Stek majs i 3-4 min, eller tills den börjar få färg. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk] och en skvätt limejuice. Stek i 2-3 min, eller tills kycklingen är genomstekt och paprikan är mjuk. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered avokado
5

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado och vitlök lätt i en skål. Rör i en skvätt limejuice och en generös nypa salt* och peppar*. Blanda majs med färdig bulgur.

Servera
6

Lägg upp majsbulgur, tacokyckling och mosad avokado i skålar. Garnera med jalapeño. Servera med limeklyftor och tortillachips vid sidan av.