topBanner
Fajitabowl

Fajitabowl

med kyckling, bulgur & tortillachips

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fantastisk fajitabowl med massor av spännande ingredienser. Tacokryddad kyckling steker vi med paprika och lime. Samtidigt kokar vi bulgur som vi blandar med majs, och mixar ihop ett härligt avokadomos med vitlök. Vi serverar alla dessa läckerheter med spröda tortillachips, perfekta att dippa med!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

300 g

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

75 g

Tortilla chips

150 g

Majs

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Jalapeno

1 st

Avokado

1 st

Ekologisk lime

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

0.3 dl

Vatten* (steg 4)

4 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3288 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett36 g
varav mättat8 g
Kolhydrater67 g
varav socker13 g
Protein38 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Skär paprika i tunna strimlor. Häll av majs. Skiva jalapeño tunt. Skär lime i klyftor.

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på hög värme. Stek majs i 3-4 min, eller tills den börjar få färg. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk] och en skvätt limejuice. Stek i 2-3 min, eller tills kycklingen är genomstekt och paprikan är mjuk. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado och vitlök lätt i en skål. Rör i en skvätt limejuice och en generös nypa salt* och peppar*. Blanda majs med färdig bulgur.

6

Lägg upp majsbulgur, tacokyckling och mosad avokado i skålar. Garnera med jalapeño. Servera med limeklyftor och tortillachips vid sidan av.