Krämig citronspaghetti

Krämig citronspaghetti

med gul zucchini, päron- och rucolasallad

Snabblagad

Gör något extra av veckans snabba pastarätt med en härlig sås gjord på citron, vitlök och grön och gul zucchini. Toppa med hackade valnötter, basilika och riven pecorino och servera med fräsch päronsallad dressad med smakrik balsamvinäger. På nolltid har du en fenomenal vegetarisk middag att sätta tänderna i!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttermjölkglutensojasulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Zucchini, Gul

1 st

Zucchini

3 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

1 st

Päron

20 g

Valnöt

(Innehållernötter)

1 påse

Basilika

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

1 påse

Rucola

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3278 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett25 g
varav mättat10 g
Kolhydrater108 g
varav socker18 g
Kostfiber9 g
Protein23 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.

Finhacka gul zucchini. Riv grön zucchini. Finhacka vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Kärna ur och skiva päron tunt.

Grovhacka valnötter. Grovhacka basilikablad.

Riv pecorino.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg spaghettin i det kokande vattnet och koka i 7-8 min, eller tills den är 'al dente'.

Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Blanda päronskivor, rucola, balsamvinäger och en skvätt olivolja i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt.

TIPS: Vänd salladen precis innan servering så att salladen håller sig krispig längre.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs både gul och grön zucchini i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt vitlök och citronzest och fräs i ytterligare ca 1 min.

5

Rör i crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong och pastavattnet. Låt sjuda i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

Krydda med en nypa salt och peppar, rör ner pastan och blanda väl.

6

Fördela krämig citronspaghetti med färgglad zucchini mellan era tallrikar.

Toppa med pecorino, valnötter och basilika. Servera med citronklyfta, päron- och rucolasalladen vid sidan av.