HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Citronspaghetti
topBanner
Krämig citronspaghetti

Krämig citronspaghetti

med gul zucchini, päron- och rucolasallad

Snabblagad

Gör något extra av veckans snabba pastarätt med en härlig sås gjord på citron, vitlök och grön och gul zucchini. Toppa med hackade valnötter, basilika och riven pecorino och servera med fräsch päronsallad dressad med smakrik balsamvinäger. På nolltid har du en fenomenal vegetarisk middag att sätta tänderna i!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiternöttermjölkglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

20 g

Zucchini, Gul

4 g

Zucchini

Vitlöksklyfta

Citron

Päron

Valnöt

(Innehållernötter)

Basilika

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Rucola

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)343.1089 kJ
Energi (kcal)82.005 kcal
Fett6.966 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater2.145 g
varav socker0.4 g
Protein1.7375 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka gul zucchini. Riv grön zucchini. Finhacka vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Kärna ur och skiva päron tunt. Grovhacka valnötter. Grovhacka basilikablad. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg spaghettin i det kokande vattnet och koka i 7-8 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Blanda päronskivor, rucola, balsamvinäger och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt*. TIPS: Vänd salladen precis innan servering så att salladen håller sig krispig längre.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs både gul och grön zucchini i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och citronzest och fräs i ytterligare ca 1 min.

5

Rör i crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong och pastavattnet. Låt sjuda i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock. Krydda med en nypa salt* och peppar*, rör ner pastan och blanda väl.

6

Fördela krämig citronspaghetti med färgglad zucchini mellan era tallrikar. Toppa med pecorino, valnötter och basilika. Servera med citronklyfta, päron- och rucolasalladen vid sidan av.