topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga salladstacos

Krispiga salladstacos

med kryddig blandfärs och svalkande gräddfil

Taco tisdag eller taco fredag? Du bestämmer! Vi steker blandfärs, lök, morot och paprika som blixtsnabbt får den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör även ihop en svalkande gräddfil, som får ett extra twist av lime. Vi bygger våra krispiga salladstacos med hela salladsblad, majs, blandfärs, grönsaker, gräddfil och chili!

Taggar:
Under 650 kcal
One Pan
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Paprika, grön

½

Röd chili

1

Lök

250

Blandfärs

5

Tex-Mex

30

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4

Kycklingbuljong

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Majs

1

Sallad

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)599 kcal
Energi (kJ)2504 kJ
Fett39.02 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater28.3 g
varav socker19.1 g
Protein29.05 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor. Häll av majs.

Stek blandfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, morot, paprika och blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Koka kryddig sås
3

Tillsätt majs, Tex-Mex, BBQ-sås [½ paket, 2P], kycklingbuljong, en nypa chili och vatten* [½ dl | 1 dl]. Stek i ytterligare 2-3 min. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Smaksätt gräddfil
4

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Förbered sallad
5

Ansa gemsallad och dra av salladsblad.

Servera
6

Lägg upp salladsblad på tallrikar och fyll dem med köttfärs. Ringla över svalkande gräddfil. Strö över resterande chili. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av. TIPS: Om du tycker att det är besvärligt att äta salladstacos, så servera ingredienserna som en sallad istället.