Taco tisdag eller taco fredag? Du bestämmer! Vi steker blandfärs, lök, morot och paprika som blixtsnabbt får den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör även ihop en svalkande gräddfil, som får ett extra twist av lime. Vi bygger våra krispiga salladstacos med hela salladsblad, majs, blandfärs, grönsaker, gräddfil och chili!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
1
Paprika, grön
½
Röd chili
1
Lök
250
Blandfärs
5
Tex-Mex
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
4
Kycklingbuljong
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Majs
1
Sallad
1
Ekologisk lime
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
½
Vatten (steg 3)
Finhacka lök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor. Häll av majs.
Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, morot, paprika och blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Tillsätt majs, Tex-Mex, BBQ-sås [½ paket, 2P], kycklingbuljong, en nypa chili och vatten* [½ dl | 1 dl]. Stek i ytterligare 2-3 min. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Ansa gemsallad och dra av salladsblad.
Lägg upp salladsblad på tallrikar och fyll dem med köttfärs. Ringla över svalkande gräddfil. Strö över resterande chili. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av. TIPS: Om du tycker att det är besvärligt att äta salladstacos, så servera ingredienserna som en sallad istället.