Chimichurribowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chimichurribowl

Chimichurribowl

med svarta bönor, bulgur och körsbärstomater

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och smulad grekisk salladsost.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Svarta bönor

170

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Avokado

100

Grekisk salladsost

125

Körsbärstomater

1

Ekologisk lime

5

Tex-Mex

1

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

1

Paprika

1

Bladpersilja

1

Rödlök

1

Dill

8

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 4)

Socker (steg 4)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)745 kcal
Energi (kJ)3115 kJ
Fett27.86 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater81.42 g
varav socker11.7 g
Protein23.63 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered grönsaker
2

Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och dill. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

Stek bönor
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bönor, rödlök, Tex-Mex, en skvätt vatten*, och hälften av vitlöken i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.

Förbered chimichurri
4

Blanda vitvinsvinäger [1/2 påse, 2P], limejuice [1 tsk | 2 tsk], dill, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med socker*, salt* och peppar*.

Blanda sallad
5

Kärna ur avokado och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. När bulgurn är färdig, krydda den med en nypa salt* och peppar* och blanda med resterande persilja och en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar, toppa med Tex-Mex bönor, avokado- och körsbärstomatsallad. Strö över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.