Skip to main content
Chimichurribowl
Chimichurribowl

Chimichurribowl

med svarta bönor, bulgur och körsbärstomater

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och smulad grekisk salladsost.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Svarta bönor

170

Bulgur

1

Avokado

100

Grekisk salladsost

125

Körsbärstomater

1

Ekologisk lime

5

Tex-Mex

1

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

1

Paprika

1

Bladpersilja

1

Rödlök

1

Dill

8

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 4)

Socker (steg 4)

4

Vatten (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kcal)745 kcal
Energi (kJ)3115 kJ
Fett27.9 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker11.7 g
Protein23.6 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered grönsaker
2

Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och dill. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

Stek bönor
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bönor, rödlök, Tex-Mex, en skvätt vatten*, och hälften av vitlöken i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.

Förbered chimichurri
4

Blanda vitvinsvinäger [1/2 påse, 2P], limejuice [1 tsk | 2 tsk], dill, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med socker*, salt* och peppar*.

Blanda sallad
5

Kärna ur avokado och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. När bulgurn är färdig, krydda den med en nypa salt* och peppar* och blanda med resterande persilja och en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar, toppa med Tex-Mex bönor, avokado- och körsbärstomatsallad. Strö över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.