Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och smulad grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Svarta bönor
170
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Avokado
100
Grekisk salladsost
125
Körsbärstomater
1
Ekologisk lime
5
Tex-Mex
1
Vitlöksklyfta
12.5
Vitvinsvinäger
1
Paprika
1
Bladpersilja
1
Rödlök
1
Dill
8
Grönsaksbuljong
2
Olivolja (steg 4)
Socker (steg 4)
4
Vatten (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och dill. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bönor, rödlök, Tex-Mex, en skvätt vatten*, och hälften av vitlöken i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda vitvinsvinäger [1/2 påse, 2P], limejuice [1 tsk | 2 tsk], dill, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med socker*, salt* och peppar*.
Kärna ur avokado och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. När bulgurn är färdig, krydda den med en nypa salt* och peppar* och blanda med resterande persilja och en skvätt olivolja*.
Lägg upp bulgur i skålar, toppa med Tex-Mex bönor, avokado- och körsbärstomatsallad. Strö över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.