HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChimichurribowl
topBanner
Chimichurribowl

Chimichurribowl

med svarta bönor, bulgur och körsbärstomater

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och smulad grekisk salladsost.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

170 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

125 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Körsbärstomater

5 g

Ekologisk lime

1 st

Tex-Mex

12.5 ml

Vitlöksklyfta

1 st

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 portionspåse

Röd paprika

1 st

Bladpersilja

8 g

Rödlök

2 msk

Dill

efter behov

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Olivolja* (steg 4)

Socker* (steg 4)

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3115.0503 kJ
Energi (kcal)744.5149 kcal
Fett27.8553 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater81.4164 g
varav socker11.7 g
Protein23.6327 g
Salt3.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och dill. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bönor, rödlök, Tex-Mex, en skvätt vatten*, och hälften av vitlöken i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Blanda vitvinsvinäger [1/2 påse, 2P], limejuice [1 tsk | 2 tsk], dill, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med socker*, salt* och peppar*.

5

Kärna ur avokado och gröp ur med en sked. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. När bulgurn är färdig, krydda den med en nypa salt* och peppar* och blanda med resterande persilja och en skvätt olivolja*.

6

Lägg upp bulgur i skålar, toppa med Tex-Mex bönor, avokado- och körsbärstomatsallad. Strö över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.